Ghid turistic Mondsee

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, cultura, expozitii, galerii de arta, lacasuri de cult, muzee

Despre Mondsee

Mondsee este un superb oras din Austria, pe care il puteti gasi in districtul Vocklabruck. El este situat pe malul lacului cu acelasi nume, Mondsee. De la nord si pana la sud, asezamantul masoara aproximativ zece kilometri, iar de la est la vest opt kilometri. Biserica de aici a fost folosita si pentru un film foarte cunoscut, intitulat Sunetul Muzicii, de care toata lumea a auzit cu siguranta.

Principala atractie atunci cand veniti in Mondsee este chiar lacul Mondsee. Acesta este unul dintre cele mai mari din intreaga tara. El este unul dintre ultimele lacuri care sunt proprietate private. In anul 2008 insa, Nicolette Waechter a anuntat ca doreste sa-si scoata proprietatea la vanzare, insa de atunci nu s-a intamplat nimic in aceasta privinta. Este de precizat si faptul ca in anul 1864, ramasite din perioada neolitica au fost gasite in aceasta apa. Nimeni care a veniti aici de-a lungul timpului nu a plecat fara a face o calatorie pe lac cu vaporasul sau cu barcuta, care este o experienta uimitoare.

Scriitori importanti si-au gasit inspiratia gandindu-se la Mondsee, caci Ian Fleming, de exemplu, a scris despre acesta asezamant intr-un dintre nuvelele din seria James Bond, Moonraker. Asadar, in capitolul al VI-lea, Blofeld anunta membrii comunitatii Smersh ca unitatea lor a primit in secret niste bijuterii importante si foarte scumpe tocmai din Mondsee.

Cat despre vacanta dumneavoastra, iata cateva sfaturi importante: cand vine vorba despre mancare, trebuie sa stiti ca va puteti bucura aici de mai multe feluri preparate din peste proaspat. Este indicat insa sa mancati in localuri mici, pentru ca aici veti gasi mancare proaspata si la preturi foarte convenabile. Daca doriti, puteti merge chiar dumneavoastra la pescuit, activitate foarte relaxanta de altfel. Apoi, puteti chiar sa inotati intr-o dupa-amiaza in lac, pentru ca vara apa este foarte calda si numai buna pentru a va racori.

Puteti, de asemenea sa inchiriati biciclete pentru a face o plimbare in imprejurimi sau pentru a urca astfel pe munte, daca aveti curaj. Locatia este perfecta pentru familii, dar si pentru cupluri, intrucat resortul este unul foarte romantic. Perioadele cele mai propice in care ar trebui sa veniti sunt din mai pana in iunie, dar si in septembrie si octombrie, intrucat atunci vremea este una propice, calda, cu zile lungi, iar resortul nu este foarte aglomerat. Un aspect important este faptul ca in aceste perioade preturile sunt mai scazute, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta banilor.

Mondsee va pune la dispozitie si festivaluri de vara care includ concerte de muzica la inceputul lui august. Asa va veti putea bucura de talentul unor trupe locale formate din artisti foarte talentati. Si daca doriti sa cunoasteti cateva dintre obiectivele turistice din Mondsee, atunci ar trebui sa va indreptati pasii catre catedrala din oras. Aceasta a fost construita in perioada in care goticul era foarte reprezentativ, insa a suferit cateva problem din cauza unui incendiu. Asadar, catedrala a fost restaurata in stil baroc, insa interiorul mai pastreaza detalii din constructia initiala.

Oameni calzi si primitori, locuri frumoase si peisaje superbe, un lac - lacul Mondsee de exceptie – astfel se infatiseaza localitatea pentru turisti. Oricine isi poate gasi un moment de liniste aici, bucurandu-se in tihna de activitatile sportive imbinate frumos cu vizita diverselor obiective turistice.

Top obiective turistice Mondsee

Biserica Parohiala din Mondsee
Biserica Parohiala din Mondsee

In anul 1487 un duce bavarian a fondat o manastire benedictina in Mondsee. Pe acest loc insa au fost construite mai multe biserici de-a lungul timpului,...

Muzeul si Galeriile de Arta din Mondsee
Muzeul si Galeriile de Arta din Mondsee

In primul rand, oricine doreste sa viziteze Muzeul si Galeriile de Arta din Mondsee trebuie sa stie ca pretul de intrare pentru adulti este de 3 euro,...

Mondsee