Ghid turistic Murau

Recomandat pentru: arhitectura, atractii inedite, cladiri istorice, cladiri istorice, istorie, lacasuri de cult, muzee

Despre Murau

In Austria vin anual milioane de turisti, intrucat tara ofera numeroase destinatii turistice foarte frumoase. Murau este unul dintre orasele care va intampina cu bratele deschise si care va pune la dispozitie o gama larga de obiective turistice, dar si foarte multe activitati, pentru ca vacanta dumneavoastra sa fie una cat mai placuta. De asemenea, e bine sa stiti ca Murau este o statiune foarte vizitata in timpul iernii, pentru ca in aceasta perioada puteti practica foarte multe sporturi de iarna. Telegondola va va duce pana la o mie sapte sute de metri altitudine, de unde va puteti bucura de partiile bine amenajate si intretinute.

Probabil va intrebati si ce veti putea vizita in orasul Murau. Ei bine, raspunsul e unul destul de complex, intrucat aici sunt numeroase locuri care merita sa fie vazute. Daca doriti sa aveti parte de un moment de liniste si de intoarcere catre spiritualitate, cand viata e una foarte aglomerata si plina de zgomote, atunci Biserica Sfantul Matei este foarte potrivita. Puteti gasi locasul sfant pe malul stang al raului cu acelasi nume ca orasul, Murau.

Turistii se pot bucura de privelistea data de fresce realizate in secolul al XIV-lea, respectiv XV si XVI. E bine sa stiti ca in interior veti gasi un altar realizat in anul 1655, care rezista foarte bine pana astazi si care este foarte frumos realizat. De asemenea, e important de stiut faptul ca intreaga cladire este inconjurata de ziduri, pentru ca pe timpuri biserica facea parte din castel. Nu ezitati sa vedeti si turnul central, pentru ca el este unic prin faptul ca are sase clopote impresionante.

Dupa ce treceti de Biserica Sfantul Matei, e bine ca pasii sa va ajunga si la Castelul Obermurau. Constructia a fost realizata in anul 1250, fiind astazi resedinta familiei Schwarzenburg. Cele patru aripi ale castelului sunt deschide pentru public, astfel incat va puteti bucura de un loc interesant si mistic, mai ales ca proprietarii sunt printer cei mai bogati din intreaga Europa. Nu veti putea vedea oricand cladirea, ci trebuie sa faceti programare dinainte, pentru a fi siguri ca veti putea patrunde in interior. Chiar si din exterior castelul ofera o privelista minunata. Regizorii recunosc frumusetea locului, intrucat nu de putine ori cladirea a fost folosita pentru scene din filme celebre.

Turul orasului Murau trebuie continuat cu Muzeul Berii. Acesta este un loc deosebit si un alt fel de muzeu decat ati fost obisnuiti pana acum. Daca afara vara e foarte cald, muzeul, care se gaseste intr-o pivnita destul de veche, va va oferi cateva ore de racoare. Aici veti invata multe despre cum s-a produs berea de-a lungul timpului, in Austria existand doar patru muzee de bere. Daca in alte muzee veti plati un bilet doar pentru un tur ghidat, la Muzeul Berii aveti parte de o surpriza blonda sau bruna, intrucat in pretul biletului intra si un pahar de bere oferit la intrare. Probabil pentru ca dumneavoastra sa intrati mai bine in atmosfera locului. De altfel, la sfarsitul vizitei veti putea achizitiona suveniruri precum cani, pahare, accesorii si multe altele, toate inscriptionate cu obiectivul turistic din care tocmai ati iesit. Simplul fapt ca in anul 1995 Muzeul Berii a sarbatorit cinci sute de ani de traditie este ca o diploma nescrisa pentru loc.

Inainte sa veniti in Murau, trebuie sa mai stiti si ca asezamantul a fost fondat in Epoca de Bronz. Resortul a fost mentionat pentru prima data in documente abia in anul 1250, iar de atunci si pana astazi a inflorit foarte frumos, atragand in fiecare an din ce in ce mai multi turisti.

Top obiective turistice Murau

Biserica Sfantul Matei din Murau
Biserica Sfantul Matei din Murau

Una dintre cladirile principale din Murau este reprezentata de Biserica Sfantul Matei. Aceasta se afla chiar pe malul stang al apei ce trece prin oras,...

Castelul Obermurau din Murau
Castelul Obermurau din Murau

Unul dintre punctele turistice ce nu trebuie ratat de nici un turist este Castelul Obermurau. Acesta a fost construit de catre Ulrich in anul 1250 si este...

Muzeul Berii din Murau
Muzeul Berii din Murau

Muzeul Berii din Murau se adaposteste intr-o pivnita veche si frumoasa, boltita, fiind unul dintre cele patru muzee de bere renumite din Austria. Locul...

Murau