Ghid turistic Riegersburg

Recomandat pentru: castel, istorie, panorama, atractii turistice

Despre Riegersburg

Un loc total aparte vi se deschide inaintea ochilor atunci cand veniti in Riegersburg. Peisajele naturale superbe se imbina frumos cu toate cladirile ce au fiecare cate o istorie impresionanta. Cele cateva zile pe care le veti petrece aici vor fi cu siguranta memorabile. Nu uitati aparatul foto acasa!

Prima data cand spui Riegersburg, Austria, turistii se gandesc la mituri, aventuri, legende si diferite povesti care au fost nascocite in jurul Castelului din acest oras. S-ar putea spune chiar ca impunatorul castel este un simbol al regiunii Stiria. Asezamantul in sine nu a putut fi cucerit de-a lungul timpului, intrucat a fost foarte bine protejat si este considerat pana azi cea mai buna fortificatie din Occident.

Inainte ca pasii sa va poarte prin castel, trebuie sa stiti ca in camerele acestuia sunt gazduite doua expozitii: Muzeul vrajitoarelor, care se gaseste in subsol, dar si Fabulosul Riegerburg – Femeia legendara, in marile camere. De-a lungul timpului castelul a avut mai multi proprietari: Katharina Elisabeth Galler, dar si altii, urmand ca in anul 1822 cladirea sa fie cumparata de catre ducele de Liechtenstein. Familia acestuia si urmasii lui s-au ingrijit ca mai apoi castelul sa fie pastrat in conditii foarte bune. Exista cateva zile pe an care sunt foarte importante si in care aventura atinge cote maxime pentru turistii care ajung in castel. Acestea sunt noptile in care este luna plina, caci misterul invaluie locul in bratele sale, ducand vizitatorii intr-o calatorie inedita. Asadar, 3 iulie, 2 august si 31 august sunt datele importante.

Iubitorii de sporturi precum pescuitul sau tenisul nu au fost uitati in Riegersburg, pentru ca acestia au la dispozitie patru teneruri de tenis pentru care vor plati in functie de cat stau: o ora sau o zi, dar si cateva locuri special amenajate pentru pescuit. Iar daca intr-o zi doriti sa va racoriti, puteti face acest lucru la una din terase, dar si in lacul din apropierea orasului. Aici puteti face scufundari, puteti inota sau doar puteti sa va bucurati de privelistea a optsprezece mii de metri patrati de apa. De asemenea, pe mal puteti sta la soare pentru un bronz frumos si durabil. In acelasi timp, puteti sa jucati volei pe plaja, tenis, existand si o zona special amenajata pentru copii, ce contine si o piscina pe marimea lor.

Daca sunteti dornici de aventura, atunci nu trebuie sa ratati parcul Steinreich. Aici va veti putea testa aptitudinile si veti avea parte de multa distractie. Va trebuie insa o conditie fizica foarte buna pentru a veni aici. Fie ca alegeti cursurile de catarat, fie ca alegeti corzile, cu siguranta veti avea parte de multa adrenalina in acest parc. Obiectivul turistic a fost deschis in decembrie 2009, avand un real success de atunci si pana astazi.

Anotimpurile calde sunt cele mai potrivite pentru o vacanta in Riegersburg, asa ca daca aveti concediu vara, stiti unde trebuie sa veniti pentru cateva zile foarte frumoase si interesante. Adrenalina se va combina frumos cu linistea din natura, iar copiii vor fi si ei incantati. Ce mai asteptati? Faceti rezervari, caci Riegersburg va asteapta cu bratele deschise!

Top obiective turistice Riegersburg

Palatul din Riegersburg
Palatul din Riegersburg

Palatul Riegerburg este situat pe o stanca vulcanica, deasupra orasului Riegersburg din districtul Styria din Austria. De aici privelistea este superba...

Riegersburg