Ghid turistic Rust

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Rust

In Austria veti avea parte de o vacanta de neuitat. Numeroase orase va asteapta pentru a va fi gazda pentru cateva zile, printre care se numara Millstatt, Leoben, Leogang si altele. Rust se numara printre destinatiile turistice cele mai frumoase, asa ca nu veti regreta nici o secunda.

Orasul se gaseste in departamentul Burgenland, pe malul de vest al lacului Neusiedl, aproape de granita cu Ungaria. Desi are doar aproape doua mii de locuitori si se numara printre cele mai mici asezaminte din tara, Rust este foarte cunoscut pentru faimoasele sale vinuri si atrage numerosi turisti.

In Rust aveti la dispozitie o gama larga de obiective turistice pe care sa le vizitati. Multe cladiri sunt deschise pentru publicul larg si sunt vizitate de care foarte multi oameni in fiecare an, atat din Austria, cat si din alte tari. Daca doriti sa faceti un tur al bisericilor din oras, e bine sa stiti ca veti gasi locasuri sfinte foarte frumoase.

Printre acestea se numara Biserica Catolica, ce isi deschide portile atat pentru vizite, cat si in cazul in care doriti sa asistati la slujbe. Cladirea a fost construita intre anii 1649 si 1651, de care protestanti. Mai apoi biserica a devenit una catolica, din cauza presiunilor politice. Biserica este construita in stil baroc tarziu, iar in interior veti putea observa foarte multe detalii care atesta acest lucru. Inaltimea foarte mare, vitraliile frumos pictate si fatada sunt cateva dintre simbolurile specifice locului.

Puteti continua turul bisericilor cu cea a pescarilor. Ea a fost construita in secolul al XI-lea, pentru ca mai tarziu sa fie constuit si un turn foarte frumos. Acest lucru s-a intamplat in anul 1719. Turistii pot vedea in interior scene din Noul Testament care sunt foarte frumos pictate. De asemenea, puteti vedea si foarte multe fresce care sunt de fapt opere de arta ale artistilor locali. In jurul bisericii exista si o legenda, care a fost modificata de localnici in timp. Se spune ca numele locasului sfant este pus dupa Regina Maria a Ungariei, pe care pescarii ar fi salvat-o de la inec.

In Rust veti avea parte de o vacanta linistita, departe de zgomotul marilor orase si va veti putea desprinde de cotidian. De aceea, asezamantul este o destinatie perfecta pentru o vacanta!

Top obiective turistice Rust

Biserica Catolica din Rust
Biserica Catolica din Rust

Rust este unul dintre cele mai mici orase din Austria, insa frumusetea sa atrage numerosi turisti. Cei ce vin aici vor avea ocazia sa vada numeroase berze....

Biserica Pescarilor din Rust
Biserica Pescarilor din Rust

Rust este un oras binecunoscut in Austria intrucat este mai degraba o statiune turistica ce are facilitate excelente pentru sporturile de iarna. Din cauza...

Rust