Cum se ajunge in Salzburg

Calatoria cu avionul la Salzburg

Aeroportul din Salzburg poarta chiar numele marelui compozitor, numindu-se Aeroportul International W.A. Mozart. Acesta este situat la 20 de minute de centrul orasului. Conexiunea dintre aeroport si oraseste facuta de un troleibuz. Singurul zbor direct din Romania este pe ruta Bucuresti – Salzburg si este oferit numai de compania aeriana romana Tarom. Cu toate acestea, mai exista alte zboruri cu o escala pe care le puteti alege pentru comfort sau pret. Lufthansa ofera un zbor de o ora si jumatate cu escala la Frankfurt. Compania Austrian Airlines ofera o alta optiune, un zbor cu escala la Viena. A treia optiune este oferita de compania aeriana Airberlin, insa aceasta, cu toate ca este cea mai ieftina, poate fi cea mai obositoare, deoarece sunteti nevoit sa faceti doua escale, una la Viena si una la Berlin.

Calatoria cu trenul la Salzburg

Ruta Bucuresti – Viena este servita de catre un tren direct, astfel nu sunteti nevoiti sa schimbati trenul in nicio localitate de pe drum. Datorita sigurante precare din vagoanele – compartiment, se recomanda sa va rezervati/cumprati bilete pentru vagoanele de dormit pentru 3 persoane. Siguranta este asigurata, iar confortul de asemenea. Ora de plecare din bucuresti este in apropierea orei 17:00. De la Viena la Salzburg se ajunge cu trenul destul de usor, avand in vedere ca puteti alege dintr-o varietate de trenuri ce va sunt puse la dispozitie de la 2:00  pana la 21:30. Calatoria dureaza 2 ore 40 de minute daca va urcati intr-un tren ce face opriri s la Linz, acesta fiind cel mai rapid tren. Calea ferata pe care veti merge va fi „Westbahn”, iar drumul Viena – Salzburg va ofera peisaje minunate, incluzand manastirea Belk si manastirea baroca Wachau. Pretul biletului pentru acest drum este insa destul de piperat, aproximativ 40€.

Calatoria cu automobilul la Salzburg

Pentru a ajunge in Austria cu automobilul va trebui evident sa treceti prin Ungaria. Vigneta in Ungaria este de aproximativ 2.550 de foriti. Mai apoi, in Austria, va trebui sa platiti o alta vigneta de 8€. Mai apoi, puteti urma drumul catre Viena. Odata ajungi in capitala, puteti merge pe autostradadintre Viena si Salzburg care urmeaza aproape acelasi drum cu calea ferata mentionata mai sus, asa ca acele peisaje superbe va sunt accesibile si daa mergeti cu masina. Calatoria Viena – Salzburg dureaza cam 3 ore si jumatate cu masina, insa timpul variaza in functie de vreme si trafic.

Ce trebuie sa stiti daca veniti cu automobilul este ca centrul orasului este unul pietonal, astfel ca nu-l veti putea vizita cu masina. Cu toate acestea, puteti apela oricand la o bicicleta.