Muzee si galerii de arta Salzburg

Muzeul de Istorie Naturala din Salzburg

Sediul ocupat candva de calugaritele ursuline gazduieste in prezent Muzeul de Istorie Naturala, unul dintre cele mai interesante locuri pe care le puteti vizita in Salzburg. Vastul complex, format din peste 90 de Sali dispuse pe 5 etaje, adaposteste o fauna variata. Sectiunile muzeului sunt aranjate tematic. La Lumea marii, un urias acvariu reda cat mai fidel habitatul natural al diverselor creaturi...

Galeria de Arta Moderna din Salzburg

Galeria de Arta Moderna si Colectia de Arta Grafica Rupertinum sunt gazduite intr-un palat din secolul al XVII-lea si contin colectii de arta contemporana. Miscarile de avangarda sunt ilustrate de expozitii temporare.

Muzeul de Istorie din Salzburg

Muzeul de Istorie a fost infiintat de in 1834 de colectionarul amator si totodata functionar al teoriei Maria Vinzenz Suss, care si-a dotat colectiile municipalitatii. Cele mai interesante exponate dateaza din perioada celtica si includ un ulcior din regiunea Durnberg si un coif din epoca bronzului, din trecatoarea Lueg. Departamente aparte sunt dedicate mestesugurilor, instrumentelor muzicale si numismaticii.

Galeria Palatului Rezidential din Salzburg

Galeria Palatului Rezidential (Residenzgalerie) ocupa 15 apartamente decorate cu stucatura bogata, in care se gasesc frumoase sobe de portelan de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Operele de arta expuse cuprind diverse picturi din secolele al XVI-lea si al XIX-lea, semnate de Rembrandt, Rubens, Jan Brueghel, Tiepolo, Piazzetta, Troger, Makart.