Ghid turistic Sankt Florian

Recomandat pentru: atractii inedite, manastiri, muzee, puncte de interes, situri religioase

Despre Sankt Florian

Sankt Florian este un oras superb din Austria, foarte primitor pentru turistii care nu intarzie sa apara. El se afla la aproximativ saisprezece kilometri de Lienz si are o populati de cinci mii cinci sute de oameni. Asezamantul se afla la doua sute saizeci si noua de metri deasupra nivelului marii, inaltandu-se semet si foarte infloritor.

Inainte sa veniti aici, trebuie sa stiti ca Sankt Florian este un oras numit dupa Sfantul Florian, gazduind si una dintre cele mai vechi manastiri care urmeaza regulile Augustine. Un faimos compozitor, pe numele sau Anton Bruckner, care in tinerete a facut parte din corul locasului sfant si apoi a fost organist, este ingropat astazi in interiorul manastirii.

In anul 1996, cladirea a trecut in randul basilicilor minore, iar foarte multi turisti sunt dornici sa o vada, datorita frumusetii sale arhitecturale. De asemenea, orasul este cunoscut si pentru corul sau format din voci superbe. Acesta a fost fondat aproximativ acum o mie de ani, in anul 1071 si are o traditie indelungata in spate, dar si o istorie proeminenta. Inca de la inceput, corul a facut parte dintre bogatiile manastirii, datorita muzicii sacre pe ca o interpreteaza.

Succesul international din turnee nu a ramas indiferent fata de oameni, astazi corul fiind renumit la nivel mondial, nu doar in Austria. Au existat chiar si aparitii la televizor si s-au realizat totodata si CD-uri pentru cei interesati.

Din punct de vedere cultural, orasul Sankt Florian pune la dispozitia vizitatorilor sai un muzeu de pompieri, care se numeste Historisches Feuerwehrzeughaus. Aici veti putea descoperi informatii despre masinile pe care cei care sting incendii le-au folosit de-a lungul timpului in oras, dar si salopete care si-au schimbat desing-ul de-a lungul timpului. Printre cele mai frumoase exponate se numara masini de interventii foarte vechi, asa ca nu ezitati inainte de a veni aici. Mai apoi, puteti sa va indreptati pasii si catre un muzeu de vanatoare, care spune totodata si istoria imprejurimilor. Animale impaiate, fotografii, dar si alte obiecte se gasesc in acest muzeu.

Locul care vorbeste cel mai bine despre asezamantul Sankt Florian, chiar si fara vorbe este muzeul de ferme si istorie locala, Sumerauerhof. Astfel veti putea intelege cum se desfasurau odinioara activitatile fermiere, dar si cum a inflorit locul de-a lungul anilor.

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta cazarii, pentru ca puteti gasi o camera chiar daca nu ati facut rezervare dinainte. Personalul din hotelurile si pensiunile din Sankt Florian este unul foarte bine pregatit, gata sa va ajute oricand si pregatit sa va faca din sejur o vacanta de neuitat!

Top obiective turistice Sankt Florian

Manastirea Sfantul Augustin din Sankt Florian
Manastirea Sfantul Augustin din Sankt Florian

Manastirea Sfantul Augustin a fost fondata in perioada carolingiana. In 1071 a gazduit o comunitate de canoane augustiniene, motiv pentru care este una...

Muzeul Pompierilor din Sankt Florian
Muzeul Pompierilor din Sankt Florian

Daca vrei sa inveti cum sa te lupti cu focul, pentru orice eventualitate, sau esti curios sa vezi cum se actiona in trecut in situatii de urgenta, Muzeul...

Sankt Florian