Ghid turistic Sankt Gilgen

Recomandat pentru: arta, cultura, muzee

Despre Sankt Gilgen

Asezamant pitoresc, micut, dar frumos, Sankt Gilgen se afla in regiunea Wolfgangsee din Austria. Aici veti putea petrece o vacanta de neuitat, in inima naturii. Satul a fost mentionat pentru prima data in izvoarele istorice in jurul anului 1376. Turismul a inceput sa infloreasca insa mult mai tarziu, in anul 1873, atunci cand si navigatia a prins mai mult contur in zona. Multi oameni din capitala Austriei si-au construit in Sankt Gilgen vile pentru vacanta, cladiri care sunt foarte impunatoare si frumoase totodata.

Daca doriti sa stiti cum ajungeti aici, ei bine, este foarte simplu. Sankt Gilgen este situat pe malul de nord-vest al lacului Wolfgangsee, aproape de Strobl. Doar aproximativ patru mii de oameni locuiesc aici, pe cincisute de metri patrati, insa numarul oamenilor sporeste foarte mult datorita turistilor.

In Sankt Gilgen veti putea vedea numeroase obiective turistice foarte frumoase. Printre ele se numara si biserica parohiala dedicata Sfantului Aegidius. Aceasta cladire se reflecta si in numele orasului, Sankt Gilgen. Localnicii asista periodic la slujbe, lucru pe care il puteti face si dumneavoastra daca doriti sa aveti parte de un moment de liniste. De asemenea, arhitectura este una foarte frumoasa. Nu uitati ca in interior nu aveti voie sa faceti fotografii cu blit pentru a nu dauna picturilor. De altfel, Sankt Gilgen este o destinatie foarte cunoscuta, pentru ca de aici pleaca frecvent vaporase pe Wolfgangsee, ducand turistii in expeditii de cercetare a imprejurimilor.

In anul 2005, asezamantul a primit titlul onorific de Satul lui Mozart, din partea Comitetului Turismului Wolfgangsee. Desi marele compozitor nu a ajuns niciodata in Sankt Gilgen, se spune ca ar fi dorit sa o faca intrucat bunicul sau lucre in oras, iar mama sa ar fi fost nascuta aici. Chiar si sora acestuia s-ar fi mutat in Sankt Gilgen dupa ce s-a casatorit. Din aceste motive, astazi veti putea vedea o scoala internationala. Puteti sa va bucurati si de sporturi extreme precum catarare. Cea mai importanta ruta este aceea dinspre Sankt Gilgen catre Falkenstein. De aici veti putea observa doua insule foarte frumoase. Una dintre ele este numita Ochsenkreuz.

Conform unei legende, se spune ca un fermier a trecut lacul, iar gheata s-a spart, el fiind aproape de inec. Totusi, el a fost salvat. Astazi, in jurul lacului veti putea gasi numeroase cafenele, restaurante si hoteluri. Acestea sunt situate in cele doua piete de langa primarie, Uferplatz si Mozartplatz. Veti putea vizita si cele patru muzee, printre care se numara si unul al instrumentelor, in care va puteti bucura de muzica din intreaga lume. In Sankt Gilgen veti gasi si doua supermarketuri, dintre care un magazin Billa la aproximativ cinci minute de punctual de informatii. De asemenea, exista si cateva bancomate in zona.

Sankt Gilgen reuneste toate conditiile pe care le-ar putea pune unui turist destinatiei sale de vacanta. Un loc frumos, linistit, dar care ofera si posibilitatea unor activitati relaxante, Sankt Gilgen este indicat de vizitat in anotimpurile calde. Localnicii vor fi foarte calzi, mereu dispusi sa va spuna cateva povesti legate de imprejurimi, asa ca la sfarsitul concediului veti avea cativa prieteni in plus.

Top obiective turistice Sankt Gilgen

Muzeul National de Muzica din Sankt Gilgen
Muzeul National de Muzica din Sankt Gilgen

Muzeul National de Muzica din St. Gilgen este o cladire impresionanta. Aici turistii pot vedea peste 1500 de instrumente muzicale din intreaga lume, toate...

Muzeul Local din Gilgen
Muzeul Local din Gilgen

Muzeul local din Gilgen dateaza din 1655, fiind dedicat istoriei locale. 11 camere sunt puse la dispozitia celor interesati. Aici turistii pot afla lucruri...

Sankt Gilgen