Ghid turistic Sankt Martin

Recomandat pentru: natura, schi, alte atractii

Despre Sankt Martin

Sankt Martin este un sat de vacanta situat in apropiere de Salzburg. Numara putin peste 1000 de locuitori, se este locul perfect unde sa va petreceti vacanta, daca sunteti amatori de drumetii si sporturi de iarna. Zona amenajata pe schiori, situata in apropiere de Loferer Alm este una dintre cele mai aglomerate. Turistii interesatii de drumetii se pot orienta si spre cascada Strohwollner Schlucht, un loc de o frumusete aparte, asa cum este si Vorderkaserklamm, o zona declarata parc national in anul 1977.

Turistii sunt familiarizati cu frumusetea acestor peisaje inca de la sfarsitul sec.XIX. Valea de la Vorderkaserklamm are o adancime de 80 m si se intinde pe o suprafata de 400 m. Exista si o zona de picnic, special amenajata pentru drumeti, in apropiere de Vorderkaserklamm, unde va puteti relaxa, numita Schiedergraben.

Pe langa drumetii, la St. Martin aveti ocazia sa vizitati biserica construita in stil baroc Maria Kirchethal, un adevarat loc de pelerinaj, cu picturi ce dateaza de la 1700. Aceasta a fost construita dupa planurile arhitecutlui Johann Fisher, intre anii 1694-1701, fiind principalul monument turistic din oras. Johann Fisher este o celebritate in Sankt Martin, dat fiind faptul ca a proiectat mai multe cladiri pentru Arhiepiscopul de Salzburg in sec. XVIII.

Bineinteles ca, odata sositi la Sankt Martin, nu puteti sa nu vizitati pestera Prax-Eishöhle, care se gaseste la nord de Großes Ochsenhorn. Drumul pana la pestera dureaza in jur de 2 ore si jumatate, si trebuie sa urcati pana la 800 m pentru a ajunge aici.

Sankt Martin este o destinatie turistica agreata in special de turistii iubitori de natura, liniste si aer curat.

Sankt Martin