Ghid turistic Solden

Recomandat pentru: schi, ghetari, natura, drumetii

Despre Solden

Solden este un oras situat in Valea Otztal din Tirol, Austria. Cu o suprafata de 467 km2, acesta este cel mai mare oras din tara. Solden este situat la o altitudine de 1368 de metri deasupra nivelului marii.

Solden si-a pierdut farmecul de sat mic de odinioara, dar alte atractii au fost adaugate in ultimii ani. Otztal Glacier Road este al doilea cel mai inalt drum asfaltat din Europa. Acesta este drumul de acces de la Solden la ghetarii Rettenbach si Tiefenbach.

Acest oras este o statiune de schi populara si gazduieste in mod regulat primele curse de Cupa Mondiala de sezon, un slalom urias, adresat atat barbatilor ca si femeilor.

Zona de schi Solden este impartita in trei sectiuni principale: zona Gaislachkogl, zona Giggijoch si ghetarii. Un traseu publicat de biroul de turism - Big 3 Rally - descrie o modalitate de a vizita toate aceste zone intr-o zi.

Mergand la Solden, pas cu pas veti avea posibilitatea de a descoperi Otztal de-a lungul unui numar nelimitat de trasee. 90 de hanuri, cabane si puncte turistice in care puteti servi gustari va asteapta. Veti putea, de asemenea, sa faceti echitatie pana la Timmelsjoch Pass, la o inaltime de 2509 m deasupra nivelului marii, sau sa va bucurati de o plimbare cu gondola pana la 3058 metri inaltime. Solden este o baza minunata pentru cele mai pitoresti excursii in varf de munte - pe cont propriu sau cu un ghid montan autorizat. Orasul va va asigura o experienta cu adevarat unica de munte, garantata pentru toate varstele si preferintele!

Unic in Valea Otztal este primul si singurul spa din Tirol, Aqua Dome - Tirol Therme Langenfeld.

Aeroportul Innsbruck este cel mai indicat aeroport pentru vizitatorii acestui oras. Statiunea este situata la o ora distanta de aeroport. Innsbruck a fost mult timp cunoscut ca o destinatie populara pentru zboruri charter. Traseul de la Innsbruck urmeaza autostrada pana la intersectia de la Haiming si apoi se indreapta spre sud in Valea Otz. Drumul este ingust in munte, dar soferii de taxi locali si soferii de autobuz sunt pregatiti pentru calatorie. Intarzierile sunt posibile cand vremea nu este buna, din pricina altor participanti la trafic cu echipamente inadecvate pentru iarna.

Solden