Cum se ajunge in Viena

Calatoria cu avionul la Viena

La Viena cel mai rapid se ajunge cu avionul si exista mai multe curse pe zi efectuate de companaia Austrian Airlines, cu zbor direct, 122 euro, 1 ora si  40 min. sau cu compania Tarom la un pret ceva mai mare, de 312 euro, 1 ora si 35 min. Aeroportul Wien-Schwechat se afla in afara Vienei, la o distanta de 16 km., dar exista legaturi directe cu centrul orasului. Cu ajutorul CAT (city airport train) puteti ajunge in doar 15 minute in centrul orasului, la Gara Wien Mitte. Exista si un tren urban de mare viteza care face legatura intre aeroportul Wien-Schwechat si Viena, unde pentru un bilet platiti 4 euro si ajungeti in aproximativ 25 de minute la Viena.

Calatoria cu trenul la Viena

Exista tren ce pleaca din Bucuresti – Gara de Nord si ajunge la Viena cu urmatorul traseu: Bucuresti – Budapesta, aici schimbati spre Munchen. Aici iar trebuie sa schimbati spre Metz Ville. De la Metz schimbati spre Paris – Lyon Perraceh si, in sfarsit, Viena. Calatoria cu trenul are bineinteles avantajul ca puteti sa si vedeti orasele prin care treceti, dar trebuie sa fiti atenti sa nu luati prea multe bagaje. Drumul dureaza cam 38 de ore cu totul, ceea ce s-ar putea dovedi destul de obositor.

Calatoria cu masina la Viena

Puteti alege ruta – Bucuresti – Ramnicu-Valcea - Arad - Oradea - Sibiu – Deva- Timisoara- Nadlac – Kecskemet – Tatabanya – Gyor – Viena, traseul avand 1100 km ce pot fi parcursi in aproximativ 15 ore. In Ungaria vigneta valabila 7 zile este 9.8 euro, iar cea de 4 zile 5.90 euro, iar in Austria vigneta este 7.90 euro, valabila pe minim 10 zile, iar taxa de autostrada variaza intre 8 si 10 euro.