Informatii utile Viena

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Viena este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
cultura
muzee
plimbari in aer liber
arta

Daca aveti un buget restrans, va va bucura faptul ca multe dintre punctele de atractie ale Vienei pot fi vazute gratis. Pentru a prinde ceva din savoarea locala, incheiati-va sederea scotocind prin Naschmarkt, cea mai mare si mai plina de viata piata alimentara. Schimbati salile marilor concerte cu spectacolul strazii oferit in umbra Catedralei Sf. Stefan de papusari, muzicieni, si cantareti de opera de prima clasa care ii concureaza puternic pe profesionisti.

La pretul unui simplu bilet de tramvai va puteti aranja propriul tur al obiectivelor turistice din Ring. Puteti ramane ceva vreme in incantatoarele gradini din Volksgarten, cu fantani arteziene, flori si sculpturi. Daca sunteti iubitor de arta, indreptati-va spre Landstrasse si Hundertwasserhaus, o explozie de culori si mozaicuri care nu costa niciun ban sa le admiri. Puteti lejer sa va petreceti dupa-amiaza cercetand labirintul de strazi pietruite ale elegantului cartier Spittelberg, presarate cu case Biedermeier, studiouri de arta si cafenele improvizate pe trotuar. Nici natura nu costa bani in Gradinile Botanice ale Universitatii din Viena, unde se afla specii alpine, ferigi tropicale si fagi antarctici. Alaturati-va localnicilor pentru o plimbare prin umbrosul Prater, intr-o frumoasa dimineata de duminica. Vara, insula Dunarii se afla in centrul atentiei. Vienezii vin aici sa se plimbe pe jos sau cu bicicleta, sa inoate, sa practice caiac-canoe sau pur si simplu sa se racoreasca pe fasia de plaja pe care ei au numit-o Copa Cagrana.

Primavara si vara au loc mai multe festivaluri la care intrarea este libera. Printre acestea se numara Festivalul Orasului in aprilie cu teatru, concerte si petreceri pana noaptea tarziu, evenimente culturale din timpul Festivalului Vienei (mai – iunie) si concertele in aer liber ale Festivalului Insulei Dunarii (iunie).

Temperaturi medii lunare in Viena, Austria