Ghid turistic Wels

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, cladiri istorice, istorie, panorama, turn

Despre Wels

Wels este al doilea oras ca marime din Austria de Sus, fiind localizat pe raul Traun, in apropiere de Lienz. Aici veti descoperi locuri minunate, cu oameni calzi si primitori, gata sa va faca un tur al orasului oricand, in timp ce va povestesc lucruri de demult. Nu este exclus sa auziti nici legende, pentru ca localnicii se pricep foarte bine la acest lucru.

Asezamantul a fost stabilit aici inca din era neolitica, dar si-a castigat faima abia in timpurile romane, deoarece era un loc central din provincial Noricum. In jurul anului 120, Wels si-a primit drepturile de oras, sub numele de Municipiul Ovilava, iar mai apoi, in 215 a fost numit Colonia Aurelia Antoniana Ovilabis de catre imparatul Caracalla. Inca de atunci, in Wels locuiau peste optsprezece mii de oameni. Din pacate, la sfarsitul conducerii romane, orasul si-a pierdut cu totul importanta, asa ca a trebuit sa se lupte din greu pentru a castiga tot ce avusese candva.

In Evul Mediu, Wels a servit drept un mic centru de schimburi. In jurul anului 1222, asezamantul si-a primit din nou drepturile. S-a gasit ulterior, in 1328 loc si pentru un document pe care era specificat faptul ca Wels avea o locatie importanta, asa ca trebuia sa fie numit piata sau centru economic. Asa a inceput din nou inflorirea asezamantului, care nu a intarziat sa atraga turisti, atat dintre cei austrici, cat si straini. Astazi, in oras exista peste treizeci si sase de mii de oameni angajati. Wels este foarte cunoscut si pentru faptul ca este un important centru de cumparaturi.

Asadar, daca doriti sa mergeti la cumparaturi, ati gasit locul potrivit, care imbina frumos istoria cu bunatatea oamenilor si cu preturile avantajoase, intr-un oras boem ca Wels. Targul din toamna este foarte cunoscut astazi. Acesta se desfasoara o data la doi ani, cand atrage numerosi vizitatori. Unii dintre ei s-au obisnuit cu evenimentul si vin de placere, iar cei care sosesc pentru prima data se vor indragosti cu siguranta de asezamant.

Vacanta in Wels va fi de parca ati ajuns intr-un mic paradis, cu toate facilitatile incluse. Va puteti plimba sau puteti vizita orasul, puteti merge la cumparaturi sau va puteti odihni intr-unul din multele parcuri foarte frumoase. Indiferent de ce ati alege sau de anotimp, nu veti uitat prea curand zilele petrecute in Wels!

Top obiective turistice Wels

Castelul din Wels
Castelul din Wels

Castelul din Wels (Polheim) a fost construit in jurul anului 1000, in sud-estul orasului roman Ovilava. Centrul cladirii si cateva alte parti dateaza din...

Turnul Lederer din Wels
Turnul Lederer din Wels

Wels este unul dintre cele mai mari orase din Austria, gazduind peste 60.000 de oameni. Turnul Lederer este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat cand...

Casa Salome Alt din Wels
Casa Salome Alt din Wels

Haus der Salome Alt este o casa din Wels care si-a luat numele dupa domnisoara din Salzburg ce a locuit aici si despre care se spune ca ar fi fost amanta...

Wels