Ghid turistic Werfen

Recomandat pentru: atractii inedite, cladiri istorice, istorie, puncte de interes

Despre Werfen

Werfen este un oras – targ, sau mai bine zis o destinatie turistica perfecta pentru vacante. Asezamantul se afla in districtul St. Johann im Pongau, in Salzburg. In apropiere se gasesc multii Berchtesgaden din Alpi, dar si valea raului Salzach. Alegand Werfen ca loc in care sa petreceti cateva zile veti face o alegere excelenta!

Asezamantul a fost frumos aranjat in anul 1975, pe atunci fiind sub controlul imparatului Henric al IV-lea. Werfen a ajuns in mainile Imperiului Austriac abia dupa congresul de la Viena, din anul 1816. In Werfen exista mereu turisti atat austrieci, cat si din alte tari. Aici va trebui sa vizitati neaparat Festung Hohenwerfen, a doua cea de-a doua mare fortareata din Salzburg, dar si alte obiective turistice.

Castelul medieval Hohenwerfen reprezinta insa un simbol al orasului, intrucat este situat intr-o zona foarte pitoreasca de pe vale. Fortareata ofera mereu un spectacol acustic deosebit, recitaluri frumoase ale pasarilor ce s-au obisnuit sa cuibareasca aici. Cladirea dateaza din secolul al XI-lea si initial a apartinut unui arhiepiscop. In fiecare zi puteti participa la tururi ghidate. Adultii vor plati un bilet de aproximativ 10,50 euro, pe cand pentru copii pretul este de doar 5,50 euro.

Mai apoi, pesterile de gheata sunt foarte importante pentru Werfen si oricine ajunge aici trebuie neaparat sa le vada. Acestea sunt cele mai mari pesteri de acest tip din intreaga Europa deschise pentru publicul larg. Astfel, veti avea ocazia sa vedeti un loc cu totul deosebit, pentru ca in loc sa gasiti intuneric si umezeala, veti fi inconjurati de pereti de gheata si de opere naturale de arta. Punctul de intrare este larg de douazeci de metri, pe cand in interior camerele sunt inalte de aproximativ optsprezece metri. Trebuie sa va imbracati bine insa, pentru ca temperaturile mereu ajung sub zero grade. Pesterile se intind pe patruzeci si doi de kilometri, insa doar primele camere pot fi vizitate.

In Werfen va veti putea bucura de multa liniste si natura, caci muntii dimprejur sunt bine impaduriti. Astfel, veti putea face o plimbare prin natura sau veti putea vizita orasul. De asemenea, numeroasele restaurante va asteapta cu delicii culinare specifice zonei, de care sigur va veti indragosti!

Top obiective turistice Werfen

Castelul Hohenwerfen din Werfen
Castelul Hohenwerfen din Werfen

Castelul Hohenwerfen (Burg Hohenwerfen) se inalta semet deasupra orasului Werfen din Austria, la aproximativ 40 de kilometri distanta de Salzburg. Monumentul...

Pestera de gheata din Werfen
Pestera de gheata din Werfen

Orasul Werfen isi deschide larg portile pentru toti vizitatorii, iar vara in special, turistii sunt invitati sa vada Pestera de gheata (Eisriesenwelt)....

Werfen