Ghid turistic Zell am See

Recomandat pentru: schi, ghetari, natura

Despre Zell am See

Acest oras pitoresc de pe malurile lacului Zeller are o istorie indelungata. Atestat documentar pentru prima data ca Bisontio, o asezare romana, Zell a devenit centru minier in perioada medievala. Printre cele mai interesante obiective istorice sunt Vogtturm, din secolul al XIII-lea, si Biserica St. Hippolytus care a apartinut candva calugarilor augustinieni. Exista si fresce medievale recent descoperite: figurile sfintilor Gheorghe si Florian din galeria vestica au fost realizate de un artist al Scolii Dunarene.

Zell am See este considerata astazi una dintre cele mai dezvoltate statiuni turistice si sportive din Austria, cu facilitati excelente pentru schi in perioada iernii si sporturi acevatice in timpul verii, fiind totodata un punct de plecare in lungi drumetii. La sud de Zell am See se afla parcul national si Hohe Tauern, la nord se intinde teritoriul accidentat al Steinernes Meer (Marea de Piatra) iar spre vest puteti vizita Schmittenhohe impartit in regiunile Sonnkogel si Hirschkogel, cu cel mai inalt varf depasind 2000 m. Pinzgauer Spaziergang este unul dintre cele mai frumoase trasee de drumetie din Alpii Austrieci, de la Zell am See la Saalbach trecand prin Schmittenhohe, la altitudinea de circa 1000 m.

Lacul a reprezentat catalizatorul principal pentru puternica dezvoltare turistica a regiunii, oferind cadrul natural pentru sutele de unitati de cazare in Zell am See, de la cele micute si cochete la hotelurile generoase, cu preturi fluctuand in functie de sezon. Ghidul turistic dedicat Zell am See contine informatii si despre posibilitatile de early booking sau sejururile la schi, precum si referinta la unitatile de cazare din statiunea vecina, Kaprun, una din destinatiile de schi favorite ale romanilor.

Vremea in Zell am See este caracterizata de ierni friguroase, dar cu precipitatii abundente, perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna. Verile, pe de alta parte, sunt calduroase dar beneficiaza de briza de aer racoros respirat de lacul superb din apropiere.

Zell am See