Informatii utile Baku

Date generale


Moneda: Manat azer (AZN)
Limba oficiala: Azera
Fus orar: GMT 04:00

Baku este recunoscuta pentru


arhitectura
monumente
gradina botanica
muzee
arta
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Baku

Temperatura medie anuala din Baku este aceeasi cu temperatura medie anuala de pe intreg Pamantul. Este indicat sa vizitati orasul Baku pe perioada verii, atunci cand temperatura este suficient de ridicata incat sa nu creeze probleme, asa cum se intampla pe timpul iernii. Verile sunt umede si calduroase, in timp ce iernile sunt reci si cu foarte multe averse, din cauza apropierii de capricioasa Mare Caspica.

Temperaturi medii lunare in Baku, Azerbaidjan

Modalitati de plata in Baku

Puteti gasi ATM-uri in majoritatea locurilor din Baku, insa preponderent in statiile de metro. O lista cu toate bancomatele din oras poate fi gasita la Banca Azerbaijanului, unele dintre acestea oferind si euro si dolari.

Puteti schimba banii la banci sau la casele de schib valutar, primele avdn, insa, un curs mai bun decat cele din urma.

Gastronomia orasului Baku

O masa la un restaurant economic din Baku ajunge la pretul de aproximativ 10 AZN pentru o persoana, in timp ce, la cele mai scumpe, costul se ridica la 20 AZN. Avand in vedere cat de putin inseamna aceasta suma, ar fi pacat sa nu incercati sa gustati din nenumaratele feluri de mancare de aici, printre care veti intalni unele tipic rusesti sau turcesti.

Shopping in Baku

In Centrul Vechi veti gasi un numar mare de vanzatori de antichitati, dar si de covoare si paturi. In piete, veti putea cumpara mere aduse din Quba, ceai din Lankaran si halva, din Sheki. Papusile traditionale create de catre femeile din Barda sunt un suvenir care va v-a aduce aminte cu placere de momentul in care ati vizitat orasul Baku, iar gustul painilor traditionale din Ganja va v-a incanta papilele intr-un mod unic si de neuitat.

Viza turistica pentru Baku

Deoarece multe dintre feriboturile ce pleaca din Baku merg spre alte tari, precum kazakhstan, Iran sau Rusia, este posibil sa vi se ceara, la imbarcare, pasaportul sau o carte de identitate.

Baku