Transport Baku

In Baku au fost introduse recent taxiurile londoneze, un kilometru cu acestea costand aproximativ 0.70 AZN.

Daca va place sa mergeti cu bicicleta, orasul Baku este perfect pentru practicarea acestui sport. Majoritatea strazilor fiind drepte, exceptie facand cele din Orasul Nou, acestea prezinta suficienta siguranta si nu necesita prea mult efort pentru a fi parcurse cu ajutorul acestui mijloc de transport.

Nu exista piste separate de bicicleta, insa majoritatea soferilor sunt atenti la biciclisti. Puteti inchiria o bicicleta, de la centrul numit MyBike, situat pe strada Asef Zeynalli, din Ichari Shahar. Pretul pentru o zi ajunge la aproximativ 20 AZN pe zi, aceasta putand fi inchiriata doar prin prezentarea unui act de identitate. De asemenea, vi se va cere si o garantie, care va va fi returnata atunci cand veti aduce bicicleta inapoi.

Exista si varianta autobuzului, pretul unei calatorii cu autobuzul sau cu maxi-taxi-ul fiind 0.20 AZN pentru o persoana. Cu ajutorul acestui mijloc de transport, puteti ajunge in aproximativ toate punctele din orasul Baku.

Si metroul costa tot 0.20 AZN pentru calatorie, acoperind multe puncte de interes din orasul Baku. Aceasta este, cu siguranta, cea mai ieftina varianta de transport. Trebuie sa va cumparati, inainte, un Bakı Metropiliten Kart, o cartela al carui pret este de 2 AZN, pe care o puteti reincarca la case. Majoritatea vanzatorilor vorbesc doar Azeri sau Rusa, astfel incat este posibil, totusi, sa intampinati probleme la cumpararea acesteia, daca nu stiti decat engleza.

In Baku exista si cateva linii de tren electric, care duc spre cateva parti ale acestui oras, incluzand Sumgait. Pretul unei calatorii este 1 AZN.

Este posibil sa puteti strabate Centrul Vechi la pas, insa este aproape imposibil sa va plimbati prin tot orasul astfel, acesta fiind foarte mare.

Baku