Ghid turistic Andros Island

Despre Andros Island

Andros este un arhipelag din Bahamas, cea mai mare dintre cele 26 de insule locuite din tara. Desi, din punct de vedere politic, este considerata o singura insula, Andros are, in total, o suprafata mai mare decat toate celelalte 700 de insule din Bahamas la un loc, fiind alcatuita din sute de insulite si zone de nisip formate deasupra recifurilor de corali, conectate intre ele prin estuare de mangrove si terenuri mlastinoase. Dintre acestea, cele mai importante sunt North Andros, Mangrove Cay si South Andros.

Toate destinatiile din Bahamas abunda in atractii turistice naturale, insa Andros este mai presus de acestea, cu peisaje naturale exceptionale. Daca practicati ecoturismul, daca va place caiac-canoe, daca sunteti dintre cei care adora sa priveasca pasarile, daca va plac drumetiile, snorkeling-ul, scufundarile sau pescuitul, Andros este destinatia perfecta pentru dumneavoastra.

Bariera de corali Andros este pe locul trei in lume, ca lungime, dupa Marea Bariera de Corali din Australia si Bariera Belize din America Centrala. Aceasta are 225 de kilometri si se afla la o distanta de 3 km de tarmurile Insulei Andros.

Andros este un paradis pentru cei pasionati de pasari si de flori. Acolo se gasesc peste 225 de specii de pasari si peste 50 de specii de orhidee salbatica.

In Andros se organizeaza multe festivaluri de-a lungul anului: Crabfest in Fresh Creek, in fiecare iunie; Regata Anuala de la Morgan’s Bluff, Festivalul Conch, Festivalul Goombay, organizat intre Craciun si Anul Nou, Festivalul Piratilor si Festivalul Culinar anual Chickcharnie.

Andros Island