Informatii utile Bahamas

Date generale


Capitala: Nassau
Moneda: Dolar din Bahamas (BSD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00
Religie: Crestini (96%), Alte religii (4%)

Bahamas este recunoscuta pentru


divertisment
atractii inedite
peisaje
gradini
cladiri administrative
muzee
plaja

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Bahamas

Vremea din Bahamas este o adevarata desfatare pentru turisti. Desi cele 700 de insule se desfasoara pe sute de kilometri, acestea au un climat foarte similar. Temperaturile sunt moderate de curentii calzi ai apelor. Asadar, temperaturile variaza intre 27 si 32 de grade pe timp de vara, si intre 21 si 27 de grade Celsius iarna. Insulele nordice pot fi un pic mai racoroase, dar temperaturile raman placute.

Temperaturi medii lunare in Bahamas

Deci, Bahamas este un taram mereu insorit. Totusi, sezonul ploios tine din mai pana in octombrie. Octombrie si iunie sunt cele mai ploioase luni.

Ce sa luati in bagaj

Daca va hotarati sa vizitati Bahamas in lunile iunie-octombrie, va trebui sa luati cu dumneavoastra o umbrela. Acestea sunt cele mai ploioase luni ale anului. Soarele se ascunde rar printre nori, in Bahamas ziua avand in medie 8 ore, asadar ochelarii de soare nu ar trebui sa lipseasca. Evident, va trebui sa va echipati si cu toate cele necesare pentru plajele recunoscute la nivel mondial din Bahamas.

Va reamintim ca viata de noapte este foarte activa aici, asa ca va trebui sa aveti cu dumneavoastra si tinute de ocazie, in functie de localurile preferate (restaurante, cluburi, cazino-uri).

Magazine si piete in Bahamas

Shoppingul in Bahamas este o experienta unica si placuta, chiar si pentru cei mai putini pasionati. Evident, veti gasi aici magazine cu branduri internationale, dar pe langa acestea, deliciul il constituie buticurile cu obiecte artizanale care reflecta mostenirea, traditiile, pasiunea si creativitatea mestesugarilor locali. Un astfel de loc este Straw Market din Nassau, unde puteti gasi mestesuguri locale, obiecte de ceramica, pictura sau mirodenii. In Grand Bahama se afla o multime de centre comerciale atat cu haine cat si cu alimente. Astfel de magazine se gasesc si in “The Out Islands”.

In ceea ce priveste suvenirurile, ceasurile, bijuteriile, cristalurile, portelanurile, articolele din piele si din in, camerele digitale sunt foarte ieftine in magazinele de tip duty-free. Optati pentru buticurile care au pe vitrina un abtibild cu un flamingo roz, pentru ca acest semn reprezinta o garantie guvernamentala a calitatii produselor si a autenticitatii brandurilor.