Informatii utile Nassau

Date generale


Moneda: Dolar din Bahamas (BSD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00

Nassau este recunoscuta pentru


atractii inedite
plimbari in aer liber
cladiri administrative
divertisment
gradini
muzee

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Nassau

Vremea din Nassau este placuta pe tot parcursul anului, asadar aceasta nu va reprezenta niciodata o constrangere in ceea ce priveste perioada pentru a vizita orasul. Climatul prietenos ofera temperaturi placute pe timp de vara (maxim 33 de grade), dar si pe timp de iarna cand acestea se situeaza intre 20 si 27 de grade. In zilele cele mai friguroase, temperatura poate scadea pana la 10 grade. Asadar, este recomandata vara intrucat este mai calduroasa, dar si pentru ca in acest sezon toate atractiile turistice sunt deschise publicului larg.

Temperaturi medii lunare in Nassau, Bahamas

Ce sa luati in bagaj

In timpul verii se intampla deseori sa cada ploi reci si de scurta durata, care regleaza temperatura aerului. De aceea, este indicat sa aveti o umbrela la indemana. Locatiile exclusiviste din Nassau se gasesc la tot pasul, asa ca, in ceea ce priveste vestimentatia, va trebui sa adaugati la bagaj si haine mai selecte. Evident, pe langa acestea, va trebui sa va inarmati cu tot arsenalul pentru plajele din zona: de la crema de protectie solara pana la nelipsitul costum de baie.

Modalitati de plata in Nassau

Moneda oficiala in Bahamas - Nassau este dolarul, notat cu B $, spre a-l diferentia de dolarul american US $. Totusi acestea au aceeasi valoare.

In Nassau, si mai ales in centrul orasului preturile sunt destul de piperate. Accesibile si la indemana oricui sunt supermarketurile si hypermarketurile: Centerville Food Store, City Market, Super Value, The Shutters & Reserve.

Transportul in Nassau

Autobuzele sunt o alternativa ieftina fata de taxiuri. Inconvenientul acestora este ca trec prin statii la intervale destul de mari si neregulate, deci nu sunt o optiune buna atunci cand va grabiti. Totusi, preturile sunt la indemana oricui: un bilet cu o calatorie pentru adulti costa 0.75$, iar pentru copii si studenti 0.50$.

Taxiurile se gasesc usor in capitala, mai ales in fata hotelurilor, in zona portului si langa aeroportul Lynden Pindling – Nassau. Trebuie sa stiti insa, ca majoritatea taxiurilor nu sunt echipate cu aparat de taxat. De obicei exista preturi fixe, nescrise, pentru anumite destinatii. Va trebui sa negociati cu soferul de taxi in ceea ce priveste pretul final. Soferii impun deseori taxe suplimentare pentru bagajele mari.

Magazine si piete in Nassau

Shoppingul in Nassau nu se rezuma doar la magazinele cu branduri internationale (H&M, Ikea, Macy’s, Victoria's Secret, Gap, Armani etc.) care se gasesc deseori prin malluri precum Great Neck Plaza, Broadway Mall, The Americana Manhasset s.a.

In centrul comercial Straw Market, puteti gasi mestesuguri locale, obiecte de ceramica, pictura sau mirodenii si alte chilipiruri, la preturi foarte mici. In ceea ce priveste suvenirurile, ceasurile, bijuteriile, cristalurile, portelanurile, articolele din piele si din in sau camerele digitale sunt foarte ieftine in magazinele de tip duty-free, care se intalnesc mai ales in zona de periferie a orasului.