Transport Bahamas

Transportul in Bahamas este mereu o aventura, iar autobuzele nu fac exceptie. Ele sunt o metoda buna de a economisi banii, insa nu se gasesc decat pe insulele mari (New Providence, Long Island, Bimini). Pe insulele mai mici transportul in comun nu exista deloc, intrucat ele pot fi strabatute usor la pas. Autobuzele in Bahamas au programe prelungite, insa orele de ajungere sunt deseori depasite. Un bilet cu o calatorie pentru adulti costa 0.75$, iar pentru copii 0.50$. Autobuzele sunt o alternativa buna pentru cei care sunt presati de un buget fix, sau pentru cei care vor sa guste un pic dintr-o zi autentica a localnicilor din Bahamas.

Cei ce au un program prestabilit sunt sfatuiti sa opteze pentru taxiuri. Taxiurile se gasesc usor in zona Nassau, Cable Beach, sau Paradise Island, pe insula Grand Bahama sau in Lucaya. Cele mai sigur loc unde puteti gasi taxiuri sunt hotelurile, marinele si aeroporturile. Trebuie sa stiti ca legea interzice copiilor sub 5 ani sa calatoreasca in taxi, fara un scaun special.

De asemenea, un inconvenient ar fi faptul ca majoritatea taxiurilor nu sunt echipate cu aparat de taxat. De obicei exista preturi fixe, nescrise, pentru anumite destinatii. Va trebui sa negociati cu soferul de taxi. Deseori, localnicii sunt dispusi sa imparta un taxi cu turistii. Daca aveti bagaje mai multe, este posibil ca pretul sa creasca considerabil. Preturile prestabilite sunt stiute de localnici, si variaza cu cativa centi, in functie de puterea de negociere a fiecaruia. Iata cateva dintre cele mai populare rute, cu preturile lor:
Nassau International Airport - Cable Beach – 12$;
Nassau International Airport – Nassau – 18$;
Nassau International Airport - Paradise Island – 25$;
Harbour – Lucaya – 14$;
Paradise Island Airport - Cable Beach – 16$;
Paradise Island Airport – hoteluri din Paradise Island – 7$;