Informatii utile Bahrain

Date generale


Capitala: Manama
Moneda: Dinar din Bahrain (BHD)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (70.3%), Crestini (14.5%), Hindusi (9.8%), Alte religii (5.4%)

Bahrain este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
cultura
istorie
situri religioase
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Bahrain

In Bahrain exista un climat tropical. Regiunea este faimoasa pentru plajele sale, asa ca puteti merge acolo in orice perioada a anului, daca sunteti in cautare de soare.

Din anul 2005, Bahrain organizeaza anual in luna martie un festival numit Primavara Culturii, care aduna muzicieni si artisti locali si internationali, ce sustin diverse concerte. Manama a fost numita Capitala Araba a Culturii in 2012 si Capitala Turismului Arab pentru anul 2013. Festivalul organizat in anul 2012 a reunit artisti renumiti, precum Andrea Bocelli sau Julio Iglesias.

Temperaturi medii lunare in Bahrain

De asemenea, puteti vizita Bahrain si cu ocazia Campionatului International de Formula 1, care se organizeaza, de obicei, spre sfarsitul lunii aprilie.

Ce sa luati in bagaj

In bagaj trebuie sa va puneti haine subtiri, indiferent de perioada in care mergeti in Bahrain. Chiar daca este un stat islamic, aici nu se aplica regulile vestimentare din tarile invecinate. Cu toate acestea, nu trebuie sa exagerati. Vestea buna este ca puteti face plaja in costumul de baie fara sa deranjati pe nimeni. Nu uitati aparatul de fotografiat, pentru a imortaliza pasarile rare din Bahrain. De asemenea, aveti grija sa aveti toate actele necesare la dumneavoastra: pasaport, carte de identitate si permis de conducere, daca este cazul.

Shopping in Bahrain

Multi turisti viziteaza Manama pentru centrele comerciale pe care le gasesc acolo, precum Bahrain City Centre sau Seef Mall, din districtul Seef din Manama. Alte mall-uri, in care puteti gasi sute de brand-uri internationale, outlet-uri, zeci de fast food-uri, dar si locuri unde va puteti distra cu intreaga familie, precum parcuri acvatice, sunt: Yateem Centre, Moda Mall, Bahrain Mall sau Dana Mall. Si Manama Souq sau Gold Souq, un fel de bazaruri autentice, sunt populare printre turisti. Aici puteti negocia preturi pentru orice vreti sa cumparati, de la ceasuri, bijuterii si pana la haine sau obiecte de decor. Puteti cumpara suveniruri si ceramica autentica de la Al A’Ali Mall.

Viza turistica pentru Bahrain

Puteti obtine o viza turistica pentru Bahrain prin programul eVisa (detalii la www.evisa.gov.bh), insa acest lucru este mai complicat, avand in vedere ca nu sunteti cetatean al vreunei tari arabe si ca Romania nu are nici Ambasada si nici Consulat in Bahrain. Cu toate acestea, este posibila obtinerea unei astfel de vize prin intermediul companiei aeriene cu care calatoriti, al hotelului in care va cazati in Bahrain, al unei companii turistice din Bahrain. Puteti solicita o viza catre Bahrain de la cea mai apropiata Ambasada a Regatului de tara noastra. Va recomandam Ambasada Regatului Bahrain in Marea Britanie. Dintre hotelurile care va pot ajuta sa obtineti o viza amintim: Diplomat Radisson SAS, Gulf, Recency Intercontinental, Crowne Plaza Bahrain, Mercure Grand Hotel Seef, Sheraton, Ritz-Carlton sau Fraser Suites. O companie turistica prin intermediul careia puteti obtine viza este Al Gosaibi Travel.

Tineti cont de faptul ca Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de calatorie catre Bahrain in toamna anului 2012, din cauza riscului de izbucnire a unor proteste violente in orice zona a tarii. Exista riscul plasarii de explozibil de-a lungul principalelor drumuri sau in locuri frecventate de turisti. Din cauza faptului ca Romania nu are reprezentare diplomatica in Bahrain, in cazul in care este nevoie sa consultati autoritatile romane, trebuie sa mergeti la o reprezentanta diplomatica sau consulara a unui stat membru UE. De exemplu, in cazul pierderii documentelor de calatorie, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Manama va poate elibera, in regim de urgenta, un document de calatorie provizoriu, valabil pentru o singura calatorie in Romania.

Tot din cauza faptului ca tara noastra nu are reprezentanta diplomatica in Bahrain, este recomandat sa va adresati Ambasadei Romaniei in Regatul Arabiei Saudite, cea mai apropiata reprezentanta diplomatica a Romaniei de Bahrain, pentru a va anunta prezenta in regiune.

Va sfatuim ca pentru vizita in Bahrain sa va incheiati o asigurare de calatorie, medicala si de viata.