Informatii utile Manama

Date generale


Moneda: Dinar din Bahrain (BHD)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 03:00

Manama este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
puncte de interes
arta
cultura
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Manama

Cel mai bun timp pentru a vizita Manama este in timpul iernii, primavara sau toamna. Manama are in perioada decembrie-februarie, temperaturi foarte reci cuprinse intre 14 si 20 de grade Celsius. In timp ce, in perioada de primavara (martie si aprilie) si toamna (octombrie si noiembrie) vremea este mai placuta, nu este nici prea cald si nici prea rece, temperatura medie variind intre 20 si 30 de grade Celsius.

Sezonul de varf pentru turisti este sezonul de iarna. Acum are loc si cel mai mare festival de la musulmani; este vorba despre Ramadan. Orasul devine foarte aglomerat in acest moment al anului. Biletele de avion si cazarea sunt un pic mai scumpe in aceasta perioada. Daca doriti sa vedeti cultura si traditiile Islamului, atunci acest timp ar fi cel mai bun pentru a vizita si a vedea Manama si procedurile de Ramadan. Fiti constienti de faptul ca in cursul lunii Ramadanului magazinele si pietele sunt, de obicei, inchise sau deschise pentru un timp foarte scurt.

Temperaturi medii lunare in Manama, Bahrain

Toamna si primavara este, de asemenea, un alt moment bun pentru a vizita Manama; orasul nu este aglomerat, iar temperatura nu este foarte rece sau foarte calda. Zilele sunt placute si serile mai reci. Acesta este un sezon ideal daca doriti sa mergeti sa vizitati obiectivele turistice si sa vedeti Moschei sau sa faceti plimbari lungi de seara.

Sezonul de vara este considerat un sezon turistic slab. Temperaturile se pot ridica acum la o medie de 45 grade Celsius. Vremea foarte calda si uscata, fara precipitatii, e aproape de nesuportat in aceasta perioada a anului. Vara nu este recomandata pentru calatorii.
Manama gazduieste cateva evenimente si festivaluri. O popularitate mai mare o are Bahrain Grand Prix, cursa de Formula 1; Targul de toamna este un alt targ comercial foarte popular.

Ce sa luati in bagaj

Clima in Manama este asemanatoare cu clima din insula Bahrain, cu temperaturi medii iarna de 17 grade Celsius, iar vara temperaturile ajung pana la 38 grade Celsius. Adaugati in bagaj imbracaminte deschisa la culoare din texturi commode. Nu uitati ochelarii de soare si aparatul de fotografiat, foarte utile in vizita la Manama.

Transportul in Manama

Manama are un sistem de autobuz foarte cuprinzator. Puteti inchiria o masina, daca aveti un permis de conducere international sau puteti lua un taxi cu care sa ajungeti in locul dorit. Transportul din Al Muharraq in orasul Manama este convenabil din punct de vedere al preturilor.

Shopping in Manama

Manama este locul perfect pentru shopping; orasul este inundat cu pietele in aer liber de mari dimensiuni, mall-uri cu aer conditionat si magazine de bijuterii celebre. Veti gasi o multime de bijuterii si podoabe din aur, inclusiv inele, piese pentru gat, creatii artistice, la preturi rezonabile. Mall Mada este locul unde veti gasi haine, electronice si suveniruri, precum si toate marile branduri de designer cum ar fi Gucci, Chanel, Cartier si Armani. Manama Souk este cel mai bun loc in care veti gasi haine, aur, suveniruri, covoare, tamaie, tutun si antichitati.

Viza turistica in Manama

Trebuie sa aveti un pasaport valabil pentru cel putin sase luni si o viza pentru a intra Bahrain. Toti calatorii sunt verificati de autoritatile din Bahrain si ar trebui sa fie pregatiti sa raspunda la intrebarile privind scopul calatoriei lor aici. Exista restrictii HIV / SIDA pentru vizitatorii in Bahrain.