Ghid turistic Riffa

Recomandat pentru: parcuri, alte atractii

Despre Riffa

Riffa, sau Al-Rifa, cum mai este cunoscut, este situat in Regatul Bahrain si este considerat, ca marime, al doilea oras al Regatului. Orasul se imparte in doua zone distincte: Riffa de Est si Riffa de Vest. El face parte din Guvernoratul de Sud, marea majoritate a locuitorilor fiind musulmani suniti.

Riffa de Est este un punct turistic foarte atractiv, care va ofera nenumarate locuri de vizitat. Unul dintre cele mai renumite locuri este Fortul Riffa, cunoscut si sub numele de Fortul Seicului Salmad bin Ahmad Al Fateh. Orasul are cateva mall-uri si doua strazi principale, ce servesc ca centre comerciale: Riffa Bazaar (Souk Al Riffa) si Bukuwara Steet Market, care este mul mai mare si mai organizata, din punct de vedere turistic si comercial.

In aceasta parte a orasului, se gaseste si renumitul club de golf, Royal Golf Club, unde puteti petrece cateva ore relaxante, clubul oferind conditii de lux vizitatorilor. De altfel, golful este principala activitate practicata de turistii ce viziteaza aceasta parte a orasului.

In ultimii ani, in aceasta parte a orasului s fost ridicat un centru residential, car s-a dezvoltat foarte rapid si care cuprinde mall-uri, centre comerciale, lacuri artificiale, o scoala internationala, si veti putea vedea recent deschisa Royal Women’s University (Universitatea Regala pentru femei).

Un alt punct de referinta este si construirea unui centru comercial, ce apartine renumitului lant Lulu Hypermarket.

Partea de vest a orasului, West Riffa, consta intr-un moderm cartier residential, in care locuiesc mambrii ai autortatilor locale, investitori sau ministry, impreuna cu familiile lor.

Ca notabilitati locale, ce isi au resedinta in acest cartier, ii putem mentiona pe Majestatea Sa Regele Hamad bin Isa Al Khalifa, pimul ministru, seicul Khalifa bin Salman Al Khalifa si alte persoane ce se afla la conduderea Regatului.

Cel mai mare punct de atractie, al zonei de vest este Turnul cu Ceas, dar nu putem sa nu amintim si despre Stadionul National de fotbal, aflat si el in zona mai sus amintita.

Oferta de cazare este naucitoare, desi hotelurile nu se afla chiar in oras, dar le puteti gasi pe o arie de maximum 15 kilometri, in jurul orasului. Aici amintim Intercontinental Regency, Marriot Executive, The Palace Boutique, Riviera Palace de Lux, The Juffair Grand Hotel, Bahrain Carlton Hotel, Ramada Hotel, Panorama Hotel, Atlas Hotel, Grand Tulip si multe altele.

Si la capitolul restaurante, cafenele si ceainarii, oferta este extreme de generoasa, Al Hawaan Restaurant, Bu Ali International, Al Posto Café, iFish Restaurant, Al Zelda Morrocan, Mirai, Danial Restaurants and Grill, Curry Country si Spud sunt doar cateva dintre unitatile care ofera turistilor conditii si servicii la standarde inalte. Si oferta restaurantelor gen fast-food abunda, cele mai cunoscute lanturi fiind prezente in Riffa: Burger Line, Mc Donald’s, Tornado Center, Dodo Sandwich Restaurants si Chicki Chickhen va asteapta sa va delectati cu produsele acestui gen de restaurante.

Transportul se poate face cu avionul, doua mari orase deservind Riffa, la acest capitol. Bahrain International Airport, in Muharraq(Bahrain) dar si aeroportul saudit Dammam.

Si transportul pe sosea este destul de prezent in zona, accesul in oras se poate face utilizand una din cursele operatorilor particulari, statiile de autobuz fiind aproape la tot pasul. Din Muharraq, drumul de 30 de kilometri, il puteti parcurge in numai jumatate de ora. Am mentionat numai acest treseu pentru faptul ca Muharraq are aeroport, iar de aici puteti ajunge foarte usor.

Riffa