Transport Bahrain

Costul unei calatorii cu taxiul incepe, teoretic, de la 1 dinar, care este tariful de pornire. In plus, veti fi taxati cu 0.200 fils pe kilometru. Practic, insa, aparatul de taxat este aproape intotdeauna “stricat”, acoperit de catre taximetristi sau pur si simplu absent sau ignorat. De aceea, veti fi nevoiti sa va intelegeti la pret inainte de a efectua o cursa. Aveti in vedere faptul ca taximetristii va vor cere preturi ridicole, asa ca negociati. Daca veti lua un taxi de la aeroport, veti plati in plus inca 2 dinari. Tot la aeroport, aveti grija sa luati un taxi cu plafon alb cu rosu, deoarece aceasta firma este ceva mai serioasa decat celelalte. Daca ati omis negocierea de la inceputul cursei si constatati ca aparatul de taxat nu este pornit, iar taximetristul va cere o suma exorbitanta, aveti in vedere ca in Bahrain exista o regula conform careia cursa nu trebuie platita daca aparatul nu functioneaza. Actionati cu fermitate si anuntati soferul ca veti chema politia, iar acesta va coopera. Uneori poate fi complicat sa gasiti un taxi in oras. Majoritatea asteapta in fata hotelurilor importante sau a centrelor comerciale. In Bahrain opereaza cateva companii private de taxi, dintre care cele mai populare sunt: Speedy Motor Service Radio-Meter Taxis – aceasta este cea mai veche, populara si serioasa firma de taxi din Regat. Este posibila pre-comanda si compania functioneaza non-stop. Telefon: +973-17 682999; Bahrain Taxi Online – prin intermediul internetului va puteti gasi un taxi in 10 minute. Telefon: +973-36688614; Bahrain Limo – aceasta companie face parte din SABTCO, compania gigant de transport din Bahrain. Aceste companii detin autobuze luxoase si limuzine care efectueaza curse de-a lungul Digului Regele Fahad.

In Bahrain exista si autobuze care fac parte din reteaua de transport public. Biletele de autobuz sunt ieftine, insa acest tip de transport nu este intotdeauna la indemana turistilor, din cauza dificultatii in a obtine programul autobuzelor si harti cu statiile.

Inchirierea unei masini costa 10-20 de dinari pe zi, dar daca planuiti sa vizitati mai multe obiective turistice puteti lua in considerare aceasta varianta. Gasiti un centru de inchiriat masini vis-a-vis de parcarea centrului comercial Lulu, unde puteti ajunge cu un autobuz. Nu uitati sa aveti cu dumneavoastra un GPS sau o harta, deoarece indicatoarele rutiere va pot induce in eroare.