Cum se ajunge in Barbados

Calatoria cu avionul in Barbados

Cel mai mare aeroport din insula - Sir Grantley Adams Intenational Airports (BGI) este destinatia numeroaselor curse aeriene sosite din Europa, SUA sau Canada. British Airways (Londra) si Virgin Atlantic (Londra si Manchester) dar si Condor, cu plecare din Frankfurt, au numeroase zboruri pe aceasta ruta, mai ales in timpul sezonului turistic de varf. Aeroportul se gaseste la 13 km departare de capitala, iar legatura cu centrul capitalei Brigetown dar si cu orase turistice precum Holetown sau Speightstown, se face cu ajutorul microbuzulor care au statie la iesirea din aeroport. Datorita fluxului mare de turisti, aeroportul se situeaza in topul celor mai tranzitate din zona Caraibilor. Aeroportul gazduieste sediul secundar al companiei Leeward Islands Air Transport (LIAT) si birourile companiei charter West Indies Executive Air.

Perspectiva unei vacante de vis in Barbados nu trebuie sa fie umbrita de drumul lung si solicitant pe care il aveti de parcurs pana la destinatie. Bineinteles ca de la Bucuresti nu exista cursa directa pe aceasta ruta, motiv pentru care trebuie sa schimbati la Londra si sa zburati via New York, pentru ca in final sa ajungeti la Brigetown, o calatorie pentru care aveti nevoie de aproximativ o zi si jumatate.

Transportul in Barbados

Transportul public local este relativ extins si convenabil din punctul de vedere al costurilor si acopera rutele importante de pe intreaga insula. Autobuzele pleaca din Bridgetown si Speightstown spre localitatile din nordul insulei. Exista trei tipuri de autobuze, respectiv ZR, cele care acopera distantele intercity, autobuzele albastre si autobuzele galbene. Cele albastre sunt gestionate de autoritatile locale, iar cele colorate in nuante de galben apartin diferitelor companii private. Nu exista diferenta de pret intre cele doua, dar la orele de varf pot fi supraaglomerate. In general, autobuzele circula la intervale de 20 de minute si au inscrisa destinatia pe parbriz, ceea ce le face usor de identificat. Calatoria cu autobuzul este ideala pentru turistii conditionati de un buget de vacanta redus, dar si pentru cei ce doresc sa interactioneze cu localnicii. Autobuzele companiilor private se ramarca si prin muzica data la volum maxim si au rute reduse, comparativ cu cele publice.

Calatoria cu feribotul in Barbados

Calatoria cu yachtul sau barca pentru a explora imprejurimile insulei se poate dovedi o exeperienta cu adevarat interesanta, avand in vedere ca puteti inchiria astfel de ambarcatiuni de la companiile care activeaza in porturile aflate in apropierea resorturilor turistice. Pentru naviga intre Barbados si St. Vicente puteti apela la compania Bedy Oceanline, unde pretul variaza intre 120 USD -140 USD/persoana.

Calatoria cu masina in Barbados

In Barbados autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers. Chiar daca dispune de un sistem de transport public eficient, Insula Barbados poate fi explorata si cu masina. Taxiurile sunt destul de numeroase si nu sunt prevazute cu aparate de taxat, motiv pentru care este bine sa conveniti pretul cursei cu soferul, inainte de a porni la drum. Inchirirea unui autoturism este destul de scumpa, iar drumurile rutiere sunt bine intretinute, cel putin in zonele urbane. Turistilor li se recomanda sa circule cu prudenta, mai ales in regiunile de coasta ale insulei, unde soselele nu sunt prevazute cu trotuare, iar pietonii circula pe carosabil. Este obligatorie folosirea centurii de siguranta si puteti utiliza permisul de conducere romanesc sau cel international pe durata sejurului. Fiti atenti la limitele de viteza care sunt stabilite la 30 km/h in orase, 60km/h in afara localitatilor si 70 km/h pe autostrazi, in timp ce parcarea este permisa doar in locurile special amenajate, contra cost.