Ghid turistic Holetown

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, biserici, monumente, istorie, restaurante, shopping

Despre Holetown

Holetown este un oras mic din Insula Barbados, situat in partea de nord, plin de viata si de farmec. Acesta este orasul unde avut loc prima debarcare a englezilor. Orasul se afla in parohia Sf. Iacob.

Orasul Holetown a fost primul oras fondat de catre englezi. Initial orasul avea drept nume Jamestown, fiind numit asa dupa numele Regelui James al Angliei. Orasul a fost botezat mai tarziu dupa numele unui curs de apa situat in apropiere: The Hole.

Holetown a fost un precursor in multe privinte si in multe domenii: aici s-au construit primele sosele moderne din Barbados, prima casa a guvernatorului din Mount Standfast. Aici au fost infiintate si primele plantatii de pe Insula Barbados.

Nu trebuie sa ratati cu niciun pret Festivalul din Holetown, care celebreaza inceputul colonizarii. Acesta se celebreaza in fiecare an in data de 17 februarie. Pe perioasa acestui festival veti descoperi bogatia culturii din Insula Barbados, prin intermediul muzicii, a produselor de artizanat si a gastronomiei. Festivalul din Holetown este extrem de popular. Populatia isi serbeaza cultura prin dans si prin cantec. Acesta pune accentul si pe produsele de artizanat locale si pe arta culinara de pe insula. Veti putea descoperi aici si muzica de pe Insula Barbados: Soca, Calypso si Steel Band.

Holetown ofera un bogat patromoniu istoric si cultural. Veti putea descoperi aici niste plantatii foarte vechi, dar si culturi de trestie de zahar.

Veti putea vizita aici Monumentul din Holetown care comemoreaza prima instalare britanica pe Insula Barbados din anul 1625.

“God’s little Acre” este primul lacas de cult din Insula Barbados. “Hole Fort” este prima fortificatie majora de pe Insula Barbados.

Biserica St. James, singulara, atrage turistii datorita fantanilor, vaselor sale pentru botezuri, care dateza din secolul al XVII-lea.

Daca vizitati Holetown trebuie neaparat sa mergeti si la Chattel Village, unde veti gasi produse de arta locala, artizanat, haine si multe altele!

Profitati si de Plaja din Holetown, de centrul sau comercial, dar si de celelalte atractii ale acestui fermecator oras turistic din Barbados. Plaja din Holetown este una din cele mai populare si mai exotice de pe insula. Este ideala pentru scufindari si penrtru schi nautic.

Veti gasi aici numeroase hoteluri, restaurante si magazine de la malul marii. Strazile First si Second sunt marginite de baruri si restaurante cate sunt amenajate in niste casute traditionale. Acestea sunt extrem de populate vinerea si sambata noaptea. Niste stradute carora nu le lipsesc nici farmecul, nici animatia!

Holetown