Ghid turistic Needhams Point

Despre Needhams Point

In partea de sud a Golfului Carlisle Bay veti gasi regiunea istorica Needham’s Point. Golful Carlisle Bay, situat chiar in partea de sud a capitalei Bridgetown, are o frumoasa zona cu plaje care se intind din Needham’s Point pana la Bridgetown. Regiunea Needham’s Point are o lunga istorie militara. Santierul Naval (The Naval Dockyard) a fost construit aici la inceputul secolului al XIX-lea. Construit in anul 1805, cladirile sale au fost folosite pe post de baraci militare pana in anul 1831.

Regiunea Needham’s Point se bucura de un climat tropical bland, bucurandu-se de soare si de caldura pe perioada intregului an. Veti gasi deci aici conditiile ideale pentru a va bucura de plajele sale. Needham’s Point este situata in Parohia Saint Michael, una din cele 11 parohii ale Insulei Barbados.

Needham’s Point adaposteste 3 plaje minunate din Insula Barbados. Needham’s Point este unul din locurile favorite pentru scaldat din Insula Barbados pentru localnici, dar si pentru turisti, datorita apelor sale calme si cristaline. Veti gasi aici 3 plaje diferite. In partea de nord se afla Plaja Pebbles Beach. Aici apele sunt calme ideale pentru inot si pentru scaldat. Acest loc este recomandat turistilor de toate varstele si inotatorilor de orice nivel. Puteti lua pranzul la restaurantul Pier One care face parte din Hotelul Grand Barbados.

In partea de sud se afla Plaja Drill Hall. Este renumita pentru piscinele sale mici, ideale pentru scaldatul copiilor mici. Chiar in mijlocul regiunii se afla una din cele mai incantatoare plaje – plaja Needham’s Point. Pe plaja se afla Hotelul Barbados Hilton. Aici valurile sunt mai animate si veti gasi locuri sigure pentru inot. Intre Plajele Needham’s Point si Drill Hall se afla un loc ideal pentru Boogie Board si pentru surf la nivel de incepatori.

Fortul Sainte Anne construit la inceputul secolului al XVIII-lea merita o vizita! In spatele fortului exista si un Cimitir Militar. In apropierea sa se afla si Drill Hall, si el construit prin anul 1704.

Insula Barbados are una dintre cele mai rare colectii de Tunuri de fier englezesti care dateaza din secolul al XVII-lea, incluzand neobisnuita Victoria Gun si Commonwealth Canon.

Trebuie neaparat sa vizitati si Farul din Needham’s Point aflat in apropierea hotelului Barbados Hilton. Este al doilea far ca vechime din Insula Barbados, datand din anii 1855. Situat in extremitatea sudica a Golfului Carlisle Bay, acest far octogonal a jucat un rol extrem de important in ghidarea navelor inspre port. Aici veti gasi ruinele Fortului Charles care a fost construit de catre britanici in anul 1650 pentru a proteja intrarea in Golful Carlisle Bay. Fortul a fost restaurat.

In regiune veti gasi si un Parc unde va veti putea relaxa pe banci, pe leagane sau la un picnic in familie.

Ce mai puteti vizita in Parohia Saint Michael: portul maritim international din Barbados - Portul Deep Water. Se impune o plimbare!

Needhams Point