Ghid turistic Saint Peter

Despre Saint Peter

Saint Peter este una din cele unsprezece parohii din care este alcatuita Insula Barbados. Parohia a fost denumita dupa apostolul crestin si patronul spiritual al parohiei, Sfantul Petru. Aceasta se afla in partea de nord a insulei Barbados si este singura parohie care se invecineaza cu Saint Lucy, care se extinde de la coasta de est la cea de vest. Aventurati-va deci in parohia Saint Peter, unde veti putea vizita si celebrul oras Speightstown!

Parohia Saint Peter se invecineza cu parohiile Saint Andrew in sud –est, Saint James in sud si Saint Lucy – in nord.

Un eveniment la care trebuie neaparat sa participati si care se tine aici, in parohia Saint Peter este Festivalul de Jazz. In fiecare an, in luna ianuarie, va veti putea delecta aici cu cele mai mari nume ale jazz-ului.

Parohia Saint Peter are niste plaje frumoase, dealuri si terase acoperite de trestie de zahar, fiind principala zona de recolta in timpuri coloniale. In aceasta parohie veti putea vizita si zone turistice precum Portul St Charles si Almond Beach Village.

Saint Peter va promite niste vizite si momente extrem de frumoase! Vizitati orasul Speightstown si nu veti fi dezamagiti! Orasul Speightstown a fost primul port al Insulei Barbados in secolul al XVII-lea. Orasul mai este supranumit si “Micul Bristol”, datorita legaturilor sale comerciale cu acest oras din Anglia (Patria Mama). Numele de Speightstown vine de la William Speight care a fost membrul primei adunari din Insula Barbados colonizata si care a fost proprietarul pamantului unde a fost infiintat orasul.

Speightstown, care era protejat de mici forturi de-a lungul malurilor sale, este cunoscut si datorita faptului ca nu a putut fi cucerit de catre Amiralul Ayscue, atunci cand a fost trimis de catre Cromwell pe insula pentru a reprima insurectia din anul 1649. Speighstown este un oras celebru si datorita industriei de trestie de zahar si datorita comertului cu sclavi.

Speightstown este actualmente al doilea oras ca importanta din Insula Barbados. De asemenea, Speightstown este un oras care si-a pastrat savoarea sa coloniala si care ofera vizitatorilor sai o mare varietate de peisaje naturale, dar si o cultura rafinata care vorbeste despre istoria insulei.

Aici trebuie neaparat sa vizitati si casa coloniala Arlington House. Aceasta a fost reamenajata ca muzeu in care veti putea descoperi istoria mostenirii Insulei Barbados. Arlington House este un muzeu interactiv, educativ si captivant repartizat pe 3 etaje.

In ceea ce priveste arta, descoperiti in apropierea orasului Speightstown artistii locali din insula. Gallery of Caribbean Art va asteapta!

In Saint Peter veti descoperi de toate pentru toti! In functie de dorinte si de gusturi, puteti face o vizita la Manastirea St. Nicholas, sau puteti descoperi plantatia de trestie de zahar si distileria de rom, puteti lua o gura de aer proaspat in Parcul National Farley Hill sau in Rezervatia Animaliera din Barbados!

Manastirea St. Nicholas. Manastirea St. Nicholas este una din cele trei resedinte Iacobiene cele mai remarcabile si face parte din destinatiile pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand veniti in Insula Barbados!

Se pare ca Manastirea St. Nicholas este cea mai veche constructie din Insula Barbados. Aceasta a fost construita in anul 1660 de catre colonelul Benjamin Berringer. Stilul “conacurilor englezesti” este omniprezent si tipic primilor britanici sositi pe insula. De fapt, acestia construiau pe insula replici ale caselor pe care acestia le lasau in urma in Anglia.

Manastirea St. Nicholas nu este o institutie religioasa, ci o casa de stapan de plantatii. Domeniul acestei manastiri cuprinde peste 360 de acri de gradini, de campuri cu trestie de zahar si de paduri cu copaci Mahogany.

Chiar in spatele Manastirii St. Nicholas, veti gasi un alt loc spectaculos din Insula Barbados: Cherry Tree Hill. Este un bulevard istoric pe fondul unei minunate privelisti.

Puteti vizita si Parcul National Farley Hill. Numele parcului vine de la o veche casa care dateaza din secolul al XIX-lea, care azi se afla in ruina. Altadata aceasta casa era cel mai impresionant conac de pe Insula Barbados. Azi este cel mai celebru loc pentru picnic din insula. Parcul adaposteste si Rezervatia Animaliera din Barbados, care a fost creata initial pentru a proteja maimutele cu blana verde, carora li s-au adugat treptat si alte animale.

Black Bess Plantation va deschide si ea portile si va asteapta cu o priveliste minunata asupra Marii Caraibilor si asupra Coastei de Nord – Vest din Insula Barbados. Pe acest domeniu, marginit de o vale tropicala luxurianta, veti gasi campuri cu trestie de zahar, livezi si pamanturi salbatice.

Saint Peter va asteapta cu multe activitati si atractii. Puteti vizita plajele de pe Coasta de Vest ca sa practicati snorkelingul, sa inotati sau sa faceti shopping la Speightstown. De asemenea, facand un tur al parohiei, veti descoperi numeroase biserici frumoase care au fost construite in secolul al XIV-lea.

Saint Peter