Ghid turistic Aalst

Recomandat pentru: arhitectura, arta, cladiri istorice, cladiri istorice, istorie, lacasuri de cult, monumente

Despre Aalst

Exista un loc ce reprezinta intersectia dintre Belgia, Germania si Olanda. Fiecare dintre cele trei drumuri duce intr-o alta tara, iar pentru momentul in care vei alege Belgia, nu ezitati sa ajungeti in Aalst. Acest oras superb este scaldat de apele raului Dender si se afla la doar cativa kilometri de capitala tarii, Bruxelles. Municipalitatea include si cateva sate, printre care se afla Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert si Moorstel, dar si altele.

Primele mentiuni istorice despre Aalst dateaza inca din secolul al IX-lea, atunci cand teritoriul era descris drept Villa Alost. Insa, mai tarziu, in perioada Evului Mediu, aici a fost contruit un oras, impreuna cu un port, intrucat locul era unul strategic: la intalnirea drumurilor dintre Bruges si Cologne. Orasul mereu a avut parte de independenta din toate punctele de vedere.

Constructia primariei a inceput abia la mijlocul secolului al XII-lea, ea fiind astazi cea mai veche cladire care a supravietuit aproape intacta in intrega Belgie. Asadar, cateva manuscrise au supravietuit in arhivele primariei chiar si incendiului foarte mare din anul 1360. Acest incident nefericit a dus insa la arderea a multor cladiri din oras care au trebuit sa fie reconstruite cu mult efort mai apoi. S-a adoptat un stil gotic tarziu, din secolul al XV-lea, care da asezamantului o arhitectura superba. Schimbarile au dus la inflorirea asezamantului si la dezvoltarea acestuia din toate punctele de vedere. In ceea ce priveste industria, cea a textilelor exista pana astazi, fiind una destul de bogata si care promite foarte multe. O mica “vina” o au si francezii care locuiesc aici si care se pricep la textile. Aalst produce atat pentru oras, dar si pentru altele, intrucat produsele sunt recunoscute drept foarte bune.

Atunci cand veniti in Aalst, trebuie neaparat sa stiti ca orasul este foarte cunoscut pentru festivalurile si carnavalurile care se organizeaza aici in fiecare februarie. Aceste evenimente atrag in fiecare an foarte multi turisti. Unii dintre ei s-au obisnuit si vin in fiecare an, intrucat au fost fascinati de ceea ce se intampla aici. Asadar, la unul dintre carnavaluri este ales chiar si un Print. Acesta are voie sa “conduca” orasul timp de trei zile. De asemenea, intr-o zi de duminca are loc o parada foarte mare, in care defileaza peste saptezeci de grupuri de oameni costumati. Nici masinile de parada nu lipsesc.

Exista o zi care se numeste Miercurea Cenusei, aceasta fiind foarte cunoscuta si faimoasa intrucat produce mult haz: barbatii se imbraca asa cum o fac femeile, spre amuzamentul tuturor participantilor. Festivitatile se termina, de obicei cu o traditie care pare sa se pastreze destul de bine: “Arderea papusii”.

Si nu puteti pleca din Aalst pana nu ii vizitati principalele obiective turistice. Printre ele se numara Biserica Sfantul Martin, care este realizata intr-un stil gotic ce dateaza din 1480 si contne picturi semnate de Ruben. De asemenea, primaria trebuie vazuta, la fel ca si statuia lui Dirk Martens, primul pictor din Netherlands.

Asadar, nu ezitati sa veniti in Aalst, pentru ca veti avea parte de o calatorie unica si de cateva zile de vis intr-un loc in care istoria este la ea acasa, iar oamenii va primesc cu cea mai mare ospitalitate!

Top obiective turistice Aalst

Clopotnita din Aalst
Clopotnita din Aalst

Clopotnita, impreuna cu Spitalul Vechi si Biserica St Martin, faceau parte din vechea cladire a Primariei, fiind unele din cele mai mari valori ale orasului....

Biserica Sfantul Martin din Aalst
Biserica Sfantul Martin din Aalst

Biserica Sf. Martin a fost construita in stil gotic in anul 1480. In acest moment este principala biserica din orasul Aalst, fiind unul dintre cele mai...

Statuia lui Dirk Martens din Aalst
Statuia lui Dirk Martens din Aalst

Dirk Martens este considerat primul tipograf din Tarile de Jos. A fost nascut in anul 1446, in orasul Aalst, intr-o familie burgheza, distinsa si bogata....

Aalst