Ghid turistic Blankenberge

Recomandat pentru: debarcader, plaja, cazinou, shopping

Despre Blankenberge

Blankenberge este un superb oras din Belgia. El este situat in provincia West Flanders si include de asemenea si asezamantul Uitkerke. Pentru o vacanta de neuitat, cu siguranta orasul este unul potrivit si va veti convinge cand veti ajunge aici.

Conform ultimelor statistici, in orasul Blankenberge locuiau aproximativ douazeci de mii de oameni, asezamantul intinzandu-se pe optsprezece kilometri patrati. In ultimii ani, resortul s-a dezvoltat foarte mult si a inflorit frumos, astazi atrangand un numar foarte mare de turisti care cauta liniste si peisaje superbe. Plajele sunt un factor cheie atunci cand turistii isi aleg destinatiile de vacanta. Asadar, aici plajele sunt intinse, frumoase, cu nisipuri fine si apa curata. Aveti parte de toate facilitatile necesare: sezlonguri, umbrelute, mini-baruri pe plaja. Puteti vedea plajele chiar si in direct, pe internet, pe urmatoarea adresa, daca doriti sa aveti o parere dinainte de a pleca: http://www.webcamgalore.com/EN/webcam/Belgium/Blankenberge/1394.html.

De altfel, exista un simbol al asezamantului: o alee care duce pana la mare si care este realizata din piatra. Ea este lunga de trei sute cincizeci de metri. Exista si cateva evenimente care atrag turisti. Acestea sunt foarte cunoscute si bine organizate intotdeauna: Parada carnavalului, doua zile de marsuri, in fiecare prim weekend din mai, Klankenberge, dar si Parada Florilor, in fiecare ultima duminica din august. Un fapt interesant care se petrece in Blankenberge este ca in fiecare an, cativa studenti din Japonia vin aici pentru a locui cu familiile partenerilor lor de schimb internationali. Apoi, localnicii din oras pleaca in Chikura pentru opt zile, iar schimbul se dovedeste de fiecare data interesant si benefic pentru ambele parti.

E bine sa stiti ca aveti de ales intre numeroase hoteluri atunci cand ajungeti in Blankeberge. Preturile sunt acceptabile, pentru orice fel de buzunar, asa ca nu va faceti griji. Experienta va fi una minunata si nu veti regreta o secunda. Dimpotriva!

Blankenberge