Informatii utile Bruges

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Neerlandeza
Fus orar: GMT 01:00

Bruges este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Bruges

Bruges este un oras minunat ce poate fi vizitat in orice anotimp. Dar daca nu suportati aglomeratia, ideal ar fi sa va programati vacanta aici la sfarsitul primaverii. Cea mai aglomerata perioada este intre aprilie si semptembrie, si devine de-a dreptul sufocant in lunile iulie-august. Ideal pentru a vizita orasul este toamna, cand puteti evita aglomeratia, desi temperaturile sunt mai scazute, dimineata si seara. Mai retineti ca aici magazinele si muzeele sunt inchise in zile de luni ale saptamanii.

Temperaturi medii lunare in Bruges, Belgia

Transportul in comun in Bruges

Reteaua de transport in comun este foate bine pusa la punct, astfel ca nu veti avea probleme sa ajungeti dintr-un loc in altul, desi stradutele mici si inguste, majoritatea cu sens unic, invita turistii sa le pacurga pe jos. Compania publica de transport De Lijn, face legatura intre principalele suburbii ale orasului si imprejurimi cum ar fi Charleroi, Damme, Ghent, Ostend si Zeebrugge. Gara este situata la 1.5 km distanta de centrul orasului. Pentru a calatori cu autobuzul puteti cumpara un tichet cu 10 calatorii/ 9 euro, in conditiile in care pentru o calatorie platiti 1.20 euro. In apropierea garii exista un punct de informare turistica de unde puteti cumpara si bilelete necesare pentru transportul in comun si de unde primiti, in mod gratuit, o harta cu rutele de transport din Bruges.

Preturile in Bruges

In general, trebuie spus ca la Bruges preturile sunte destul de mari. Pentru cheltuieli curente, aveti nevoie de minimum 50 de euro/zi, asta in conditiile in care evitati restaurantele si mancati la fast–food, si nu folositi taxiul. Pretul cazarii porneste de la 60 euo/noapte, hotel de trei stele.

Posibilitati de cazare in Bruges

Bruges, ca orice alt oras turistic, dispune de numeroase oferte de cazare.

Die Swaene: Un hotel mic, situat langa mai multe case din secolul al XV-lea cu vedere spre canal. Die Swaene se afla chiar in centru, aproape de Burg. Are paturi confortabile, piscina si un restaurant excelent.

De Orangerie: Acest hotel superb se afla intr-o fosta manastire din secolul al XV-lea, cu vedere spre canal. Micul dejun se poate lua pe malul apei. Este decorat elegant in stil traditional.

De Tuilerieen: Facand parte din acelasi lant hotelier, ca si De Orangerie, De Tuilerieen este chiar langa Groeningemuseum. Emana un aer de eleganta urbana rafinata, specifica secolului al XVIII-lea si piscina.

Romantik Pandhotel: Acest hotel luxos amenajat intr-o frumoasa vila din secolul al XVIII-lea, a depus mari eforturi pentru a crea acea atmosfera romantica, specfica si numelui. Este frumos decorat, tapisat cu paturi cu baldachin. Se afla aproape de Burg, pe o strada strajuita de copaci.

Manoir Red: Un hotel amenajat cu stil, situat intr-o casa impunatoare din secolul al XVIII-lea, pe o strada linistita din centrul orasului. Va recomandam restaurantul din gradina placuta.

Navarra: Fosta casa de comert a negustorilor, Navarra este acum un hotel de o eleganta neobisnuita, situat la nord de Markt. Face parte din lantul Best Western, oferind servicii de top. Si un confort deosebit. Printre facilitati se numara un centru de fitness si o piscina.

Adornes: Adornes se afla in zona unor case din secolul al XVI-lea si al XVIII-lea, renovate, cu vedere spre canalul din partea de est a orasului, mai linistita. Daca vreti sa mergeti pe jos pana in centru, hotelul se afla la o oarecare distanta. Grinzile la vedere ii dau un aer rustic. Oaspetii pot folosi gratuit bicicletele din dotarea hotelului.

Prinsenhof: Facand parte din lantul Relais du Silence, acest hotel micut si curat este ascuns pe o strada laterala din vestul orasului, intr-o zona unde candva se afla splendidul palat al ducelui de Burgundia. Ceva din grandoarea de altadata specifica ducilor se mai pastreaza si astazi, la scara mai mica, bineinteles.

Walburg: O casa urisa din secolul al XIX-lea, frumos restaurata. Spatios si elegant, Walburg emana stil si rafinament.

Duc de Bourgogne: Acest hotel mic, amplasat intr-o casa istorica, se gaseste intr-una dintre cele mai atractive zone din oras.