Piete si zone centrale Bruges

Piata Centrala din Bruges

Grote Markt (Piata Centrala) este inima orasului, fiind marginita de case in stil flamand, foste sedii de corporatii. In centru se afla statuile lui Pieter de Coninck si Jean Breydel, eroii revolutiei din 1302. Piata centrala din Bruges mai pastreaza multe din dimensiunile sale originale, fiind flancata de frontonul cladirii breslelor. Provinciaal Hof, cladirea guvernului provinciei de pe latura estica,...

Piata Burg din Bruges

Aceasta piata intima si placuta este o creatie stralucitoare ce imbina armonios arhitectura istorica, sculptura si decoratiunile de aur. Ea era inima vechiului Bruges.

Strada Breidelstraat din Bruges

Breidelstraat este o straduta bizara ce leaga de oras principala piata a orasului Bruges, Grote Markt. Este plina de magazine ce vand suveniruri si dantele, care au dus la faima urbei in intreaga lume.

Cartierul Begijnhof din Bruges

Aceasta frumoasa enclava, care a gazduit o comunitate de béguines intre 1245 – 1928 contine ceva din spiritualitatea orasului Bruges. In jurul parcului, umbrite de copaci, se afla Begijnjuise, casele varuite in alb care dateaza din secolul al XVII-lea si al XVIII-lea ale femeilor béguines.