Cum se ajunge in Bruxelles

Calatoria cu avionul la Bruxelles

Cu avionul se ajunge cel mai rapid. Toate marile companii aeriene efectueaza zboruri pe aceasta ruta. Puteti opta pentru un zbor cu Brussels Airlines, la 267 euro, zbor direct, in aproximativ doua ore sunteti la destinatie. Si companiile low cost au zboruri pe ruta Bucuresti – Bruxelles, asa ca aveti de unde alege. Aeroportul International Charleroi este situat la 46 km distanta de Bruxelles. Dar exista mai multe legaturi pentru a ajunge la destinatie. Puteti alege dintre liniile de autobuze care fac legatura intre aeroport si gara Bruxelles Midi, un bilet costa 11 Euro/pers. Daca doriti sa faceti economii, puteti apela la shuttlebus, unde biletul costa doar 1.95 euro, desi conditiile de caltorii nu sunt dintre cele mai confortabile.

Mai exista si varianta taxiurilor, iar drumul pana la Bruxelles va poate consta pana la 90 de euro. Si cu trenul puteti ajunge rapid in centrul orasului Bruxelles. De aici pleaca la fiecare 15 munte un tren cu directia Bruxelles Nord. Calatoria dureaza doar un sfert de ora si costa 3.20 euro.

Calatoria cu trenul la Bruxelles

Pentru cei care prefera calatoriile cu trenul, puteti opta pentru varianta Bucuresti Gara de Nord – schimbati la Frankfurt spre Koln, aici schimbati spre Bruxelles Midi. O calatorie cu trenul pana la Bruxelles poate dura pana la 30 de ore. Dar nu va lasati descurajati. Orasele prin care treceti, merita! La Bruxelles sunt trei mari gari, Brussel Nord care face lagatura cu centrul orasului. Gara Centrala care este situata chiar in centrul orasului, este una dintre cele mai aglomeratae, dat fiind faptul ca se gaseste in apropierea celor mai mari hoteluri din oras. Si Brusseles Midi, cea mai aglomerata gara, de altfel, se gaseste in sudul orasului si este tranzitata de toate trenurile Intercity.

Calatoria cu masina la Bruxelles

Daca va doriti sa ajungeti la Bruxelles cu masina trebuie sa stiti ca aveti destul de mult de mers, putin peste 2000 de km, pe ruta Bucuresti – Gyula- Viena – Nurrenberg – Frankfurt – Aachen –Vaals – Vroenhoven – Bruxelles. In Ungaria vigneta valabila pe minim 4 zile, va costa 5.89 de euro. In Germania, reteauta de drumuri si autostrazi este complet gratuita.