Informatii utile Charleroi

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Neerlandeza
Fus orar: GMT 01:00

Charleroi este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
arta
monumente
shopping
zona centrala

Cand este indicat sa vizitati Charleroi

Ideal ar fi sa va programati vacanta la Charleroi in intervalul mai – septembrie, cand temperaturile sunt foarte placute, in jur de 22 °C, iar noaptea coboara pana la 15°C. Ca in majoritatea zonelor turistice importante, in aceasta periada, la Charleroi, poate fi destul de aglomerat, mai ales in lunile iulie-august. Iarna este locul ideal unde sa va petreceti vacanta, pentru ca orasul nu este deloc aglomerat, dar trebuie sa venit pregatiti pentru temperaturi scazute. Desi zapada este ceva comun prin aceaste zone, nu prea este din abundenta. Lunile de toamna pot fi destul de ploioase, dar cu temperaturi placute.

Temperaturi medii lunare in Charleroi, Belgia

Transportul in comun in Charleroi

Transportul public in Charleroi este asigurat de compania TEC. Orasul beneficiaza de mai multe linii de autobuz ce ajuta turistii sa se deplasesze dintr-un loc in altul. Mai exista si linia de metro numita – Metro Ledger. Pentru a folosi mijloacele de transport in comun trebuie, fie sa cumparati un bilet de caltorie (pret 2.50 euro), fie un card cu mai multe calatorii (12 euro).

Unde sa va cazati in Charleroi

Daca intentionati sa va cazati in Charleroi, trebuie sa stiti ca exista cateva hoteluri care va ofera o atmosfera placuta si linistita.

Leonardo Hotel Charleroi City 3* este plasat in inima zonei comerciale si culturale din Charleroi, cu legaturi de transport la Bruxelles. Hotelul va ofera o baza de la care sa exploatati atat orasul Bruxelles cat si Charleroi. Orasul Charleroi se afla la 60 km de Bruxelles, oferind o viata culturala bogata, cu expozitii in teatrele si muzeele orasului. Palatul de Arte Plastice si exemple locale de arhitectura militara pot fi interesante pentru dvs.

Hotel Ibis Charleroi Gare 3* ofera camere moderne in centrul orasului, si se afla la numai 50 m de Gara Charleroi-Sud. Acesta are un bar deschis 24 h si internet wireless gratuit. Musée des Beaux-Arts se gaseste in inima centrului istoric, aflat la numai 5 minute de mers pe jos. Ibis se afla la 10 minute de mers cu masina Centre de Culture Scientifique.

Best Western Leonardo Charleroi 3* are 57 de camere confortabile, toate dotate cu baie proprie, TV si facilitati pentru preparea de ceai si cafea. De asemenea, hotelul are o parcare privata cu supraveghere video. Restaurantul hotelului este deschis in fiecare zi pentru pranz si cina. Acest hotel este situat ideal, la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului.

Charleroi Apartotel Des Jardins De La Fontaine Qui Bout este un hotel convenabil pentru sejurul dvs in Charleroi. Acest hotel se gaseste aproape de numeroase cluburi, restaurante si baruri. Cu locatia sa centrala, hotelul beneficiaza de acces usor la atractiile locale si la zona principala de afaceri a orasului. Din aceasta zona puteti beneficia de legaturi de transport bune in oras si in zonele inconjuratoare. Este bine de retinut faptul ca acest hotel nu are receptie. Va rugam sa contactati hotelul cu o ora inainte de sosirea dvs.