Cum se ajunge in Belgia

Datorita pozitiei Belgiei de axa de transport in centrul Europei occidentale, reteaua ei de transport este foarte bine organizata.

Reteaua feroviara este printre cele mai dense din lume. Compania feroviara belgiana (SNCB) are doua tipuri de linii IC (Intercity, ce leaga marile orase) si IR (Interregional). Thalys, trenurile belgiene de mare viteza, leaga Bruxelles de Paris, Amsterdam sau Koln. Belgia este conectata cu TGV-urile franceze. Exista reduceri la bilete pentru grupuri, tineri sub 26 de ani sau in weekend. Orarul regulat (la fiecare ora din principalele orase pleaca un tren catre toate directiile) face din tren un mijloc facil de calatorie.

Reteaua rutiera este formata din drumuri asfaltate cu o lungime de 120.000 km. Acolo unde nu exista tren, reteaua SNCB este completata de linii de autocare. Programul autocarelor Lijn (in regiunea flamanda) si TEC (in cea valona) este inscris in indicatoarele SNCB. Autostrada nu se plateste. Reteaua de autostrazi este renumita datorita sistemului de iluminare din timpul noptii. Viteza maxima legala este 120 km /h pe autostrada, 90 km / h in afara localitatilor si 50 km / h in localitati. Centura este obligatorie chiar si pentru cei de pe bancheta din spate. Alcoolemia admisa este de 0,5 g/l. Daca ati incalcat aceste reguli, politia are dreptul sa va retina permisul de conducere si sa va blocheze masina. Bicicletele sunt foarte mult folosite mai ales in Flandra. Acestea se inchiriaza din gari, cu 8 euro / zi sau 5,6 euro pentru o jumatate de zi, plus o suma drept garantie.

Belgia are doua aeroporturi internationale. Cel mai mare este Zaventem, situat la 14 km nord de Bruxelles.