Ghid turistic De Panne

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arta, monumente, parc, relaxare, simbol turistic

Despre De Panne

De Panne este un oras foarte primitor din Belgia, situat pe coasta Marii Nordului, in provincia Flandra. Muncipalitatea include atat orasul Adinkerke, cat si orasul De Panne propriu-zis. Acum cativa ani, conform statisticilor, in acest superb oras locuiau aproximativ zece mii de oameni, pe un total de douazeci si patru de kilometri patrati. Este bine de stiu ca De Panne este cel mai vestic punct din Belgia si se afla chiar la granita cu Franta.

Nume mari din istorie au trait si murit in De Panne. Printre acestea se numara si regele Albert I si regina Elisabeta a Belgiei care si-a dus traiul aici in timpul primului razboi mondial. De asemenea, John Aidan Liddell a locuit in de Panne si a murit aici in august, anul 1915. Orasul este cunoscut intrucat aici s-a realizat la un moment dat primul loc pentru iahturi, care a fost construit si folosit de catre fratii Dumont in anul 1898.

O atractie principala pentru turisti este si Plopsaland, un parc tematic realizat special pentru copii. Pe 17 iulie 1831, Leopold I, care a fost primul rege belgian, a calatorit din Anglia pana in Calais, si a sosit mai apoi in De Panne. Sosirea lui a fost sarbatorita prin construirea unei statui care il intruchipeaza si care poate fi vazuta chiar si astazi de catre toti cei care ajung aici.

De Panne este un resort cunoscut in special pentru rezervatiile sale naturale, dar si pentru cele mai frumoase plaje din intreaga Franta. Cel mai frumos cadou pe care orasul l-ar putea oferi turistilor sai este chiar plaja care se intinde nu tocmai lenesa la soare, cu nisipuri foarte fine si o apa cristalina si curata.

Se spune ca De Panne este un adevarat paradis din acest punct de vedere. Fiecare varsta isi poate gasi vacanta de vis in acest oras, care este cu adevarat perfect pentru sejururi de neuitat. Iubitorii de plaja se pot bucura si de numeroase sporturi extreme, care sunt organizate sub o atenta supraveghere. De asemenea, si pe plaja sunt organizate jocuri, pentru ca sederea dumneavoastra sa fie cat mai placuta. Pentru ca placerea turistilor este importanta, in De Panne sunt organizate periodic numeroase programe atractive, printre care expozitii folclorice, concursuri, concerte de jazz, dar si artificii.

Clima este una propice pentru sezonul estival, asa ca daca sunteti amatori de mare, De Panne este o destinatie perfecta. Veti avea parte de zile calduroase si frumoase, intr-un oras superb. Va puteti rezerva o camera la unul dintre multele hoteluri din zona, care de altfel va ofera toate facilitatile. Personalul este unul foarte primitor si de incredere, care va avea grija cu siguranta sa aveti o sedere cat mai placuta. Nu uitati sa aveti aparatul foto la dumneavoastra, pentru ca veti avea ocazia sa faceti fotografii foarte frumoase. Daca va incumetati, puteti face si o plimbare pe mare cu una dintre multele nave disponibile, iar pentru acest lucru nici nu veti plati foarte mult. Asadar, vacanta placuta in superbul oras De Panne!

Top obiective turistice De Panne

Parcul Plopsaland din De Panne
Parcul Plopsaland din De Panne

Daca doriti sa petreceti o zi minunata in familie, in care sa va distrati alaturi de copii, Parcul Plopsaland este ideal. Cel mai mare parc din Belgia...

Statuia lui Leopold I din De Panne
Statuia lui Leopold I din De Panne

Orasul De Panne gazduieste impresionanta statuie a primului rege belgian, Leopold I. Leopold Christian George Frederick s-a nascut in data de 16 decembrie...

De Panne