Ghid turistic Genk

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, divertisment, atractii inedite, cultura, expozitii, galerii de arta, parc

Despre Genk

Genk este un oras din regiunea Flandra din Belgia. Acest oras este situat in provincia Limburg si este un fost oras de mineri. Genk isi are originea intr-un sat celtic, si a fost convertit la crestinism in secolul al X-lea. Ramasitele unei biserici din lemn datand acea perioada au fost gasite in zona.

Dupa Primul Razboi Mondial, Genk a inceput sa atraga un numar mare de imigranti atat belgieni cat si straini, si a devenit rapid cel mai mare oras din provincia Limburg, dupa Hasselt, ajungand la o populatie de 70 000. Cu toate acestea, in 1966 mina de carbune de aici a fost inchisa, iar Genk a trebuit sa dezvolte industrii noi. Pana la sfarsitul anilor 1980, cele doua mine de carbune ramase au fost, de asemenea, inchise.

Genk este acum centru industrial, oferind numeroase locuri de munca, ceea ce il face al treilea cel mai semnificativ oras din Flandra, si adapostoste o populatie formata din numeroase nationalitati. De fapt, o treime din populatie este de cetatenie straina. Acest amestec de flamanzi, italieni, turci, si greci fac din Genk o adevarata societate multiculturala. In anul 2000, Genk a devenit oficial oras.

Cea mai mare atractie turistica a Genk este Bokrijk, un muzeu in aer liber compus din cladiri autentice relocate (in principal, datand din secolele XVII-XIX) din toata Flandra. De asemenea, demne de remarcat sunt minele de carbuni din vechile Zwartberg, Waterschei si Winterslag, inconjurate de munti imensi. Unele dintre cladirile minelor pot fi vizitate si in prezent.

Tot aici veti putea vizita si rezervatia naturala numita "De Maten", Kattevennen, o mare zona de agrement (cu Europlaneterium), Bokrijk, alaturi de multe alte zone verzi. In vreme insorita poate doriti, de asemenea, sa faceti o vizita la Sundial Park.

In Genk se organizeaza Festivalul Motives, un eveniment anual care are loc in noiembrie si celebreaza " jazz -ul". Tot aici se organizeaza un colorat carnaval, care are loc in jurul Miercurii Cenusii.

Top obiective turistice Genk

Minele de Carbuni Zwartberg din Genk
Minele de Carbuni Zwartberg din Genk

Regiunea orasului Genk este cunoscuta inca de acum ceva timp pentru resursele sale foarte mari de carbune. Aceasta materie prima este folosita in mai multe...

Parcul Bokrijk din Genk
Parcul Bokrijk din Genk

Una dintre principalele atractii din orasul Genk, din Belgia este reprezentata de Parcul in aer liber Bokrijk. Teritoriul pe care acesta se intinde este...

Planetariul si Observatorul din Genk
Planetariul si Observatorul din Genk

Uneori Pamantul nu mai pare atat de mare, asa ca avem nevoie sa evadam catre celelalte lumi existente. Planetariul si Observatorul din Genk reprezinta...

Galeriile Barwaldt din Genk
Galeriile Barwaldt din Genk

Un loc revelator, in care iti poti gasi inspiratie este reprezentat de Galeriile Barwaldt din Genk. Acestea sunt cele mai vechi din imprejurimi, fiind...