Ghid turistic Heverlee

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, cladiri istorice, istorie, parc, relaxare

Despre Heverlee

Heverlee se afla pe lista celor mai frumoase orase din Belgia. El este marginit de Herent, Bertem, Our Heverlee si alte cateva municipalitati care sunt parte dintr-un alt asezamant foarte frumos, Leuven. Acest oras este cunoscut in special pentru un simbol foarte important: Cimitirul Razboiului care a fost construit in memoria celor care au murit in al doilea razboi mondial.

Cateva simboluri marcante ale orasului trebuie neaparat vazute atunci cand ajungeti in Heverlee pentru a intra cat mai bine in atmosfera orasului. Astfel, una dintre cele mai frumoase cladiri din punct de vedere arhitectural este Universitatea Catolica.

Campusul acesteia, care este numit Arenberg reprezinta o zona cu toate facilitatile pentru studenti, punandu-le acestora la dispozitie metode de cercetare  si pentru stiintele exacte. Ingineria si grupul de tehnologie nu sunt lasate la o parte, fiind foarte importante de asemenea. Ce si-ar putea dori mai mult un student decat sa invete intr-o universitate gazduita de un castel. Asa se intampla in cazul tinerilor care aleg Facultatea de Biostiinte sau Facultatea de Stiinte, ambele gasindu-se in Castelul Arenberg.

Si daca in Heverlee exista o universitate catolica, nu se putea sa lipseasca un liceu pe acelasi domeniu. El se afla foarte aproape de Institutul Heilig Hart, care este o scoala generala. Nu ezitati sa vedeti in superbul oras Heverlee nici stadionul Den Dreef, care este locul in care se antreneaza echipa locala si care joaca in prima divizie din Belgia. Asezamantul se bucura si de numeroase parcuri industriale in care sunt amplasate foarte multe companii. Acestea au legatura in special cu universitatea, caci studentii cei mai buni sunt selectati si incep sa lucreze in institutii inca de devreme. Iar daca aveti in minte un eveniment mai deosebit, atunci cu siguranta ar trebui sa vedeti Sala Brabanthal. Aici sunt organizate periodic evenimente recreative, la care puteti lua parte, daca atunci cand veniti ele exista.

Orasul Heverlee va va incanta cu siguranta si veti avea parte de cateva zile de neuitat. E necesar sa vizitati cladirile importante, pentru ca ele sunt foarte frumoase si au fiecare istorii interesante. In concluzie, vacanta placuta in Heverlee!

Top obiective turistice Heverlee

Parcul Abbey din Heverlee
Parcul Abbey din Heverlee

Parcul Abbey este situat la marginea orasului Heverlee si a fost construit in anul 1129, la initiativa lui Godfrey II de Brabant. In anul 1797, din cauza...

Castelul Arenberg din Heverlee
Castelul Arenberg din Heverlee

In apropiere de orasul Heverlee din Belgia puteti regasi grandiosul castel Arenberg care dateaza din secolul al XVI-lea. Acesta a fost construit de Antoon...

Heverlee