Ghid turistic Knokke

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, natura, rezervatie

Despre Knokke

Vrei o vacanta frumoasa si nu ai decis inca asupra unei destinatii? Ei bine, Knokke este alegerea potrivita! Acesta este un oras frumos din Belgia, cu oameni caldurosi si primitori care te vor face sa te simti aproape ca acasa! Asezamantul gazduieste aproximativ 16.000 de oameni, iar impreuna cu teritoriile dimprejur numarul ajunge la 34.000.  El este situat pe coasta belgiana si este separat de teritoriul german printr-o rezervatie naturala numita Zwin.

Resortul este in primul rand foarte cunoscut pentru plajele sale superbe. Initial, orasul era plin de diguri, iar in timp a devenit o destinatie foarte cunoscuta pentru vacante, atat pentru locuitorii Belgiei, cat si pentru cei dinafara tarii. In secolul al XIX-lea, artisti precum James Ensor, Alfred Verwee si altii au inceput sa vina aici frecvent, intrucat peisajele surprinzatoare le ofereau pofta de a lucra si totodata inspiratie. Ei au inchiriat o mica cabana si au fondat un Cerc al Artistilor in anul 1880. In timp, Knokke s-a dezvoltat, aici aparand hoteluri, cafenele, parcuri si alte asemenea atractii. Orasul este foarte cunoscut in Belgia, in principal pentru unul dintre cele zece cazinouri.

In interiorul acestuia veti putea vedea picturi semnate de catre Keith Haring, Rene Magritte si Paul Delvaux. Camera candelabrului, de exemplu, este foarte spectaculoasa pentru ca aici veti vedea un candelabru greu de nici mai mult, nici mai putin de sase tone, realizat din cristale venetiene. El are un diametru de opt metri si jumatate si este inalt de sase metri si jumatate. Opera de arta este realizata din 22.000 de bucati de sticla si 2.700 de lampi. Doua persoane sunt responsabile pentru aceasta frumusete si anume arhitectul J. Selis si designer-ul Al. David.

Orasul este foarte bogat si din punct de vedere al evenimentelor. Astfel, intre 25 martie si 30 iunie are loc Festivalul International de Fotografie, apoi puteti participa la un eveniment sportiv, bazat pe polo sau la o petrecere "alba", care presupune ca toti participantii sa fie imbracati in alb, asa cum sugereaza chiar numele evenimentului. Mai multe hoteluri te asteapta sa faci o rezervare si fii sigur ca servicile vor fi dintre cele mai bune. Facilitatile sunt toate incluse, iar localnicii te vor primi cu bratele deschise. Ce mai astepti? Hai in Knokke, Belgia!

Top obiective turistice Knokke

Rezervatia Naturala Het Zwin din Knokke
Rezervatia Naturala Het Zwin din Knokke

Departe de zgomotul infernal si rumoarea mediului urban, la doar cativa kilometri de orasul Knokke veti gasi rezervatia naturala Het Zwin, o oaza de relaxare...

Knokke