Ghid turistic Mechelen

Recomandat pentru: arta, situri religioase, cultura, expozitii, lacasuri de cult, muzee, puncte de interes

Despre Mechelen

Mechelen este un oras situat in regiunea Flandra, Belgia. Un oras cu trecut istoric important, Mechelen este asezat pe raul Dyle, la jumatatea distantei intre Antwerp si Bruxelles. Din anul 1506 pana in 1530 Mechelen a fost capitala Tarilor de Jos, sub conducerea Margaretei de Austria. In 1559, acest oras a devenit o arhiepiscopie, un semn de mare importanta in perioada respectiva. In aceeasi perioada orasul a fost renumit pentru sculpturile din lemn, unele putand fi inca observate in biserici.

In prezent, Mechelen este un oras vibrant, un amestec de modern si traditional. Scoala Carillon este de renume mondial, cu un aport major in educatia studentilor din intreaga lume.

Mechelen este un oras artistic, ce are multe de oferit daca sunteti pasionati de arta, dar si orice vizitator simplu care apreciaza frumosul poate ramane impresionat de aceasta regiune. Aici puteti descoperi picturile minunate ce-i apartin lui Rubens, in acelasi timp veti ramane impresionati de finetea tapiseriilor, si intr-un final puteti arunca o privire asupra cladirilor impozante din oras.

Daca sunteti pasionati de cumparaturi, aici aveti toate posibilitatile, de la magazine de firma pana la magazinele cu vechituri.

De asemenea, puteti face o plimbare relaxanta pe strazile linistite ale orasului, admirand in acelasi timp arhitectura flamanda. O alta parte a orasului special amenajata pentru plimbari in aer liber este de-a lungul raului Dyle, in centru.

Principala artera comerciala, Bruul, va ofera posibilitatea de a face cumparaturi. In aceasta zona veti intalni cladiri ce dateaza din secolul al XX-lea, unde veti gasi magazine de firma. Daca sunteti interesati de magazine de specialitate, puteti merge la Ijzerenleen sau puteti vizita eleganta si moderna Piata Vismarkt. Amatorii de chilipiruri se pot alatura localnicilor la Grote Markt, unde se organizeaza in fiecare sambata dimineata piata saptamanala sau la Veemarkt, pentru piata de vechituri de duminica dupa-amiaza.

Top obiective turistice Mechelen

Muzeul Hof van Busleyden din Mechelen
Muzeul Hof van Busleyden din Mechelen

Muzeul Hof van Busleyden merita vizitat daca doriti sa vedeti unele din cele mai bune lucrari ale artizanilor din Mechelen, printre care articole din aur,...

Manufacturile Regale de Wit din Mechelen
Manufacturile Regale de Wit din Mechelen

Manufacturile Regale de Wit va ofera tapiserii din secolul al XVI-lea, si aici puteti asista la procesul lor manual de restaurare.

Catedrala Saint Rumbold din Mechelen
Catedrala Saint Rumbold din Mechelen

Catedrala Saint Rumbold este o constructie impresionanta, aici veti descoperi vitralii minunate, picturi si sculpturi impresionante. Daca doriti sa vedeti...