Ghid turistic Belize City

Recomandat pentru: tiroliana, snorkeling, calarie, natura, ruine, scufundari

Despre Belize City

Situat pe o peninsula a marii Caraibilor, Belize City este cel mai mare oras al tarii. In trecut a fost capitala tarii, dar din cauza stricaciunilor produse de uragane, autoritatile statului au decis sa mute capitala in orasul Belmopan, situate in inima tarii.

Fondat in 1638, orasul s-a numit la inceputuri Belize Town si era locuit de britanicii veniti aici si care produceau cherestea.

Farmecul orasului este dat de strazile mici si agglomerate, orasul dezvoltandu-si destul de greu infrastructura. Insa, pentru turistii ce vor sa petreaca o vacanta intr-o atmosfera romantica, Belize City este una din cele mai atractive destinatii.

Economia orasului este bazata pe institutiile financiare si companiile de asigurari, Belize City fiind un adevarat corn al abundentei in acest domeniu, mare parte din societatile off-shore, avand aici sediile sau sucursalele.

Clima orasului este tropicala, ceea ce confera o atmosfera umeda si calda, pe tot parcursul anului.

Luna martie reprezinta cea mai uscata luna din an, din punct de vedere al precipitatiilor, restul anului fiind si el destul de sarac in precipitatii. Datorita acestei caracteristici putem considera orasul, unul din cele mai “secetoase” ale tarii. Belize City este un oras divizat, trei poduri legand zonele orasului intre ele: Swing Bridge, The Belchina Bascule Bridge si Belcan Bridge. In oras mai puteti intalni si poduri mai mici, care fac legatura intre strazi sau cartiere.
Belize City, beneficiaza de farmecul a trei canale, Haulover Creek, Burdon Canal si Collect Canal.

Din punct de vedere al invatamantului, orasul este cel mai bine reprezentat la toate nivelurile de invatamant, aici fiintand si trei scoli particulare.

Belize City