Informatii utile Belize City

Date generale


Moneda: Dolar din Belize (BZD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00

Belize City este recunoscuta pentru


tiroliana
snorkeling
calarie
natura
ruine
scufundari

Cand este indicat sa vizitati orasul Belize City

Din punct de vedere climatic, puteti vizita orasul pe parcursul intregului an, vremea fiind propice vacantelor.

Temperaturi medii lunare in Belize City, Belize

Fiind un oras considerat de transit, nu sunt prea multe locuri de vizitat, in schim puteti participa la anumite manifestari culturale cum ar fi Garifuna Settlement Day (19 noiembrie), Belize City Carnival (septembrie) sau Baron Bliss Day (9 martie).

Obiective ce pot fi vizitate in permanenta sunt Bliss Institute, Image Factory Art Foundation Gallery, Muzeul Maritim si Muzeul Belize.

Ce sa luati in bagaj

Fiind un oras cu clima tropicala, din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele usoare, comode si deschise la culoare, palariile sau sepcile de soare si ochelarii de soare. Langa acestea, pentru siguranta dumneavoasta, adaugati si accesoriile impotriva ploii si incaltaminte adecvata sezonului ploios.

Modalitati de plata in Belize City

Moneda utilizata in Belize este dolarul american, comerciantii acceptand ambele modalitati de plata: cardul sau cash. Este bine de retinut ca preferabil ar fi sa aveti o suma cash tot timpul la dumneavoatra, nu toate locurile fiind dotate in acest sens.

La o scurta sondare a preturilor din oras, va putem spune ca o masa la restaurant va costa intre 7 si 50 de dolari, o bere intre 2 si cinci dolari, legumele si fructele intre 2 si 7 dolari, iar un litru de benzina costa 1,48 dolari.

Transportul in Belize City

Cea mai sigura modalitate de a va deplasa in oras este de a inchiria o masina, transportul public nefiind prea dezvoltat. Mai exista si alternativ taxiului, insa nici aici lucrurile nu sunt in avantajul dumneavoastra. Strazile orasului sunt mici si aglomerate, majoritatea turistilor preferand sa se deplaseze pe jos, avand ocazia sa exploreze frumusetea si misterul orasului mai indeaproape.

Shopping in Belize

Fort George este tinta favotita pentru amatorii de shopping, aici putand cumpara bijuterii si diamante, dar si felurite suveniruri.

Viza turistica pentru Belize City

Pentru o informare corecta si precisa este bines a va adresati direct atoritatilor diplomatice reprezentante ale acestui stat, de acolo fiind indrumati in modul cel mai correct asupra formalitatilor ce trebuiesc indeplinite pentru obtinerea vizei turistice.

Belize City