Ghid turistic Belmopan

Recomandat pentru: pestera, ruine, activitati in aer liber

Despre Belmopan

Belmopan este capitala tarii Belize. Belmopan este situat la est de raul Belize, la 80 km de fosta capitala, Belize City, dupa distrugerea acesteia de uraganul Hattie in 1961.

Cele mai cunoscute zone turistice ale Belmopan includ Piata, Arhivele Centrului Belize, Adunarea Nationala si Departamentul de Arheologie. Ar trebui sa incercati sa vizitati acest oras in anumite perioade ale anului, atunci cand anumite festivaluri si evenimente au loc.

Belmopan are un climat tropical musonic. Orasul are un lung sezon umed care se executa din mai pana in februarie. Martie si aprilie sunt cele mai secetoase luni din Belmopan Temperaturile medii lunare sunt oarecum constante pe tot parcursul anului, variind de la 23 °C la 28 °C.

In oras puteti vizita intre altele, Galeria de arta Artbox. Belmopan este un loc minunat pe care il puteti descoperi plimbandu-va in siguranta deoarece are o rata scazuta a criminalitatii si este un oras relaxant.

Cumparaturile pe care le puteti face in Belmopan includ alimentele si suveniruri. Angelus Press ofera o larga paleta de eventuale cadouri: steaguri, harti, carti si brelocuri. In fiecare marti si vineri o piata este organizata in centrul orasului.

In oras exista o multime de restaurante chinezesti. Este recomandat sa beti doar apa imbuteliata.

Puteti alege sa va cazati la Bullfrog Inn, Yim Sang, Belize Jungle Dome, Banana Bank Lodge sau Super Palm Resort.

Pentru a ajunge la Belmopan, puteti calatori cu masina, pe autostrada de Vest sau autostrada Hummingbird. Puteti la Belmopan si din Belize City cu autcarele Batty care calatoresc frecvent intre aceste doua orase. Cutati un zbor catre Belize City cu unele dintre cele mai populare companii aeriene, cum ar fi US Air, Continental si.Delta.

Belmopan