Ghid turistic Caye Caulker

Despre Caye Caulker

Caye Caulker este o mica insula de coral situata in largul coastei Belize in Marea Caraibelor, care masoara aproximativ 8 km (nord la sud) si 1,6 km de la est la vest. Orasul de pe insula este cunoscut sub numele de Caye Caulker Village.

Caye Caulker este situata la aproximativ 32 km la nord-nord-est de Belize City si este accesibila cu taxi pe apa sau avioane de mici dimensiuni. In ultimii ani, insula a devenit o destinatie populara pentru excursionisti si alti turisti. Pe insula exista peste 30 de mici hoteluri si o serie de restaurante si magazine.

Turismul a inceput pe insula in jurul anului 1964, cu doar cativa vizitatori la sfarsit de saptamana. Primii turisti au fost in mare parte persoane care lucrau cu Guvernul Belize. Reputatia insulei s-a raspandit ulterior. Insula a devenit in prezent o atractie pentru multi pictori si muzicieni.

Barcile cu motor utilizate pe insula sunt capabile de a transporta aproximativ 50 de persoane.

Odata ajuns pe insula, principalul mijloc de transport este pur si simplu de mersul pe jos. Caile sunt bine definite. Bicicletele sunt, de asemenea, un mijloc de transport comun si pot fi inchiriate. Vizitatorii predispusi la arsuri solare ar trebui sa ia masuri de precautie, deoarece insula este in intregime din nisip de coral alb, iar lumina soarelui reflectata poate provoca arsuri usoare, chiar si la umbra. Insula este, de asemenea, utilizata pentru scuba diving, cu mai multe expeditii pe saptamana.

Forest Reserve este situata in partea de nord a insulei. Aceasta este o mare padure de mangrove. Rezervatia marina Caye Caulker, de asemenea, cunoscuta sub numele de reciful local este suficient de aproape incat sa puteti vedea valurile ce se lovesc de insula. Operatorii de turism arunca hrana in apa, in scopul de a atrage rechini si calcanii, acest lucru atrage numerosi turisti.

Aeroportul Caulker Caye este situat la capatul sudic al insulei si este deservit de Maya Island Air, Viva Air si Tropic Air.

Caye Caulker