Ghid turistic Corozal

Recomandat pentru: -

Despre Corozal

Corozal este cel mai nordic oras din Belize, fiind situat la noua mile distanta de granita cu Mexicul si Chetumal. Orasul este situat intre doua rauri pitoresti, New River si Rio Hondo.

Zona are un patrimoniu bogat Maya cu ruine si artefacte. Savana acopera peisajul iar trestia de zahar si productia animaliera sunt cele mai importante activitati economice.

Datorita faptului ca este foarte aproape de granita mexicana, orasul Corozal are un simt distinct latin, iar spaniola este limba materna pentru multi, desi mai toata lumea vorbeste limba engleza sau dialectul englez-creol.

Unul dintre semnele distinctive ale orasului Corozal este Turnul cu Ceas, situat in Parcul Central. Cladiri guvernamentale, banci, o biblioteca, un post de politie si doua biserici inconjoara acest parc bine amenajat. Parcul este, de asemenea, un loc favorit de intalnire pentru localnici. In parc sunt locuri umbroase si bancute pentru odihna, si standuri cu mancare unde puteti servi si un delicios suc de portocale proaspete.

Corozal este o baza convenabila pentru excursii de o zi la Chetumal si plajele din Peninsula Yucatan din Mexic, precum si la ruinele Maya si sanctuarele salbatice din Belize. Ambergris Caye, cea mai populara destinatie din Belize pentru scafandri si snorkeleri, este la 15 minute de Corozal cu avionul.

Corozal