Cum se ajunge in Belize

Cetatenii din America, Mexic, Canada, Singapore, Australia, Malaezia si Uniunea Europeana nu au nevoie de viza, ci doar de un pasaport valabil. Cei care vin aici de pe vasele de croaziera nu au nevoie nici macar de pasaport. Daca parasiti tara pe uscat trebuie, insa, sa platiti o taxa de 38 de dolari beliziani (aproximativ 19 dolari americani).

Aeroportul International Phillip S.W. Goldson se afla in Ladyville, in partea de nord-vest a tarii. Aici aterizeaza zboruri internationale directe din Atlanta, Newark, Miami, Dallas, San Salvador, Houston si San Pedro. Acesta este principalul aeroport al tarii si in afara de el, mai gasim aeroporturi si in Belize City, San Pedro si Dangriga.

O calatorie dus-intors intre Romania si Belize incepe de la 6500 de lei de persoana si poate ajunge si pana la 8000 de lei de persoana.

Se poate ajunge si cu vaporul, insa numai cu liniile de croaziera. Dar, aceasta varianta prezinta un inconvenient deoarece liniile de croaziera nu stationeaza in Belize decat pentru o zi, ceea ce inseamna ca turistii nu pot vedea nici macar 30% din obiectivele turistice ale tarii.