Ghid turistic Dangriga

Recomandat pentru: snorkeling, cultura, rezervatie naturala, pescuit, cascada

Despre Dangriga

Dangriga, cunoscut anterior ca Stann Creek Town, este un oras situat in sudul Belize. Orasul Dangriga a fost infiintat inainte de 1832 de catre Garinagu din Honduras. Pe la inceputul anilor 1980 cultura Garifuna a renascut iar orasul a fost redenumit Dangriga. Capitala a Stann Creek, Dangriga este, de asemenea, cel mai mare oras din sudul Belize. Oamenii Garifuna, care sunt de origine africana si amerindiena, au facut din acest oras un centru al culturii lor. Dangriga este situat la aproximativ 70 de mile sud de Belize City, deci ar trebui sa inchiriati o masina pentru a ajunge aici foarte repede.

Desi se afla situat pe coasta, acest oras nu este cunoscut pentru plajele sale, din acest motiv ati putea merge la Placencia, unde kilometri de intinderi de nisip va asteapta.

Plimbandu-va pe strada principala din Dangriga (St Vincent Street / Commerce Street) veti putea avea si bucuria de a va relaxa intr-un parc de pe malul oceanului.

Veti dori cu siguranta sa cunoasteti mai multe despre poporul Garifuna in timp ce vizita orasul, in acest scop puteti merge la Muzeul Garifuna Gulisis. Aici, nu numai ca puteti afla despre cultura Garifuna si istoria lor, dar puteti vedea si picturi semnate de unii dintre marii pictori ai locurilor. Pen Cayetano este un astfel de artist.

Diverse mestesuguri Garifuna va vor face sesiunea de cumparaturi foarte placuta.

Veti dori cu siguranta sa gustati ceva mancare Garifuna. Restaurantele din Dangriga va vor incanta prin meniurile pe care le ofera.

Pescuitul si scuba diving sunt activitatile de top pe care vizitatorii Dangriga doresc sa le practice. Excursiile de pescuit sunt extrem de usor de aranjat aici. Bariera de Corali si Glover Reef Atoll ofera unele dintre cele mai bune activitati de snorkeling si scuba diving.

Carnavalurile din Dangriga pot adauga un plus de profunzime si entuziasm vacantei dumneavoastra. Cel mai mare si cel mai recunoscut festival de aici este Garifuna Settlement Bash organizat in noiembrie. Celelalte carnavaluri mari din Dangriga au loc de Craciun si Anul Nou.

In jur, exista mai multe mile de trasee de mers pe jos care trec peste dealuri si prin paduri, iar inotul si canotajul pe lac sunt cu siguranta activitati foarte bune pentru distractie.

Va puteti caza in camping pentru a putea sta macar o noapte sub stelele ce lumineaza noptile din Dangriga. Cazarea la hotel este scumpa si este recomandat sa rezervati anticipat.

Orasul este deservit de Aeroportul Dangriga. Maya Island Air si Tropic Air au o serie de zboruri zilnice intre Belize City si Dangriga. Este de asemenea posibil sa zburati intre Dangriga, Placencia si Punta Gorda.

Dangriga