Informatii utile Belize

Date generale


Capitala: Belmopan
Moneda: Dolar din Belize (BZD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -06:00
Religie: Crestini (87.6%), Alte religii (12.4%)

Belize este recunoscuta pentru


snorkeling
pescuit
cultura
plaja
relaxare
ruine
calarie

Cand este indicat sa vizitati Belize

Climatul tarii este foarte cald si umed. Din luna mai pana in luna noiembrie este sezonul ploios, iar din februarie pana in mai este sezonul uscat. Din iunie pana in noiembrie este sezonul uraganelor, care ce provoaca inundatii serioase, mai ales in zonele sudice.

Temperaturi medii lunare in Belize

Deci, din punct de vedere climatic, cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta tara este din luna februarie pana in luna mai. Tot in aceasta perioada infloresc si plantele salbatice, iar peisajul este imbietor.

Ce sa luati in bagaj

Daca ajungeti in Belize in timpul sezonului ploios asigurati-va ca aveti destule haine groase in bagaj, pentru ca noptile sunt foarte friguroase. Pe langa hainele groase luati si jachete impermeabile care sa va protejeze de ploaie.

Daca vizitati tara in timpul sezonului uscat, veniti pregatiti cu palarii, crema de protectie solara si haine deschise la culoare si lejere, care sa va protejeze cat mai mult posibil de caldura.

Shopping in Belize

Fiind o tara a carei populatii are un venit mediu destul de mic, nu veti gasi foarte multe centre comerciale in Belize. Insa, in fiecare oras veti gasi mai multe magazine de suveniruri si cadouri de unde puteti cumpara o mare varietate de produse locale, mexicane, guatemaleze si chiar si americane.

In fiecare magazin va sunt puse la dispozitie tot felul de marfuri, incepand de la bijuterii, obiecte de arta si bauturi alcoolice, pana la obiecte de mobilier din lemn sau bambus.

Viza turistica in Belize

Cetatenii din America, Mexic, Canada, Singapore, Australia, Malaezia si Uniunea Europeana nu au nevoie de viza, ci doar de un pasaport valabil.