Ghid turistic Punta Gorda

Recomandat pentru: pescuit, snorkeling, plaja, ruine

Despre Punta Gorda

Punta Gorda este capitala Toledo, Belize. Orasul este mic si monoton, insa ofera calatorilor un gust autentic de "real" Belize. Punta Gorda este un oras port maritim si de pescuit de pe Marea Caraibelor. A fost un mic sat de pescari inainte ca aici sa se stabileasca emigrantii Garifuna din Honduras, in 1823. Orasul este cu aproximativ cincisprezece metri deasupra nivelului marii.

Vizitele la ruinele Maya si pur si simplu activitatile pe care orasul le ofera pentru relaxare sunt cateva dintre lucrurile care fac din Punta Gorda Belize o destinatie de calatorie minunata. Drumetiile, scuba diving si privitul pasarilor sunt doar cateva dintre preocuparile mai aventuroase, care sunt asociate cu turismul in Punta Gorda.

Este interesant de observat ca stilurile arhitecturale gasite la ruinele de langa Punta Gorda difera de alte stiluri Maya gasite in alte parti din America Centrala si Mexic.

Punta Gorda poate sa va tina ocupat cu o multitudine de activitati distractive in aer liber. De pe coasta Gorda Punta, la marginea de sud a Barierei de Corali puteti face scuba diving; puteti face, de asemenea, snorkeling, inot sau scufundari Desi Punta Gorda se afla pe coasta, nu exista plaje bune in sau in apropierea orasului.

Lagunele, mlastinile si muntii impaduriti adauga diversitate vacantei dumneavoastra. Caiacul practicat pe un rau, jungla sau pescuitul de clasa mondiala, va pot ocupa o intreaga zi. Drumetiile in padurilor tropicale pot fi o adevarata incantare. Este cel mai bine sa angajati un ghid, acestia va pot ajuta cu informatii avizate despre plantele medicinale si fauna salbatica pe care le intalniti la tot pasul.

Optiunile de cazare din Punta Gorda prezinta o gama destul de buna. Exista mai multe hoteluri cu vederi frumoase la ocean, inclusiv BlueBelize, Coral House Inn, Beya Suites si Tropics Inn. Punta Gorda este, de asemenea, o poarta de acces la mai multe unitati de cazare bine cotate din jungla, inclusiv Cotton Tree Lodge, Lodge at Big Falls, Belcampo Lodge si Cabane Hickatee.

Punta Gorda este punctul principal de transport pentru persoanele care viziteaza Toledo. Aici exista un mic aeroport care deservit cu zboruri interne Maya Island Air si Tropic Air.

Punta Gorda